search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.11.2025 19:19
MENU CLOSE

Ρόδος: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 39χρονος που τραυματίστηκε με χειροβομβίδα, με σινούκ στο 401 – Θρήνος για τον 19χρονο, πώς έγινε η τραγωδία

26.11.2025 18:25
rodos-213423

Διασωληνωμένος, με στρατιωτικό ελικόπτερο (σινούκ) μεταφέρεται από το αεροδρόμιο της Ρόδου στπ 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, μέσω της Κω, ο 39χρονος Επιλοχίας ΕΠΟΠ, ο οποίος τραυματίστηκε και ακρωτηριάστηκε το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο, από χειροβομβίδα που απασφάλισε στο πεδίο βολής των Αφάντου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί επιτόπου ένας 19χρονος συνάδελφός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, οι γιατροί στο νοσοκομείο της Ρόδου, τον χειρούργησαν και αφαίρεσαν θραύσματα από το σώμα του, σταθεροποιώντας την αιμορραγία και δίνοντας το “πράσινο φως” να μεταφερθεί σε εξειδικευμένη μονάδα του 401 στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα.

Η μεταφορά του θα γίνει μέσω Κω, αφού στο αεροδρόμιο Ρόδου δεν μπορεί να προσγειωθεί σήμερα αεροσκάφος, καθώς ο διάδρομος προσγείωσης είναι κλειστός, εξαιτίας προγραμματισμένων έργων.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος βρίσκεται σε καταστολή (διασωληνωμένος) ενώ όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, είχε καλή επαφή με το περιβάλλον. Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, είναι αισιόδοξες πάντως και απομένει να επιβεβαιωθεί αν όντως έχει διαφύγει τον κίνδυνο από τη διάρκεια της νοσηλείας του στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Γιος λιμενικού, από την Κρήτη ο 19χρονος στρατιώτης που έχασε τη ζωή του

Η Ρόδος βυθίστηκε σε θλίψη, μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν ο 19χρονος επαγγελματίας οπλίτης βρισκόταν στο πεδίο βολής στο Αφάντου και με τον 39χρονο επιλοχία που ήταν μαζί του έκαναν έλεγχο των πυρομαχικών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στην άσκηση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, ένας εκ των δύο απασφάλισε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες μία χειροβομβίδα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.

Ο 19χρονος ΕΠΟΠ υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, ενώ ο 39χρονος, πατέρας δύο παιδιών, που τραυματίστηκε σοβαρά, οδηγήθηκε στο χειρουργείο του νοσοκομείου της Ρόδου.

Ο 39χρονος έχει χάσει τμήμα του δεξιού του χεριού και φέρει τραύματα από θραύσματα σε όλο του το σώμα, καθώς επίσης και στο κεφάλι.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας εξετάζονται από τις ειδικές επιτροπές του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ποιος ήταν ο 19χρονος που έχασε τη ζωή του

Ο 19χρονος, γιος στελέχους του Λιμενικού, που υπηρετεί ως διοικητής Λιμενικού Σταθμού στην Κρήτη, είχε γεννηθεί την 1η Νοεμβρίου 2006 και είχε μία αδελφή.

Ζούσε στην Κρήτη με την οικογένειά του με καταγωγή από το Τυμπάκι του δήμου Φαιστού, έως ότου κατετάγη στον στρατό και βρέθηκε στη Ρόδο, όπου υπηρετούσε ως Επαγγελματίας Οπλίτης.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου 2025, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας βολής χειροβομβίδας στη νήσο Ρόδο, o ΕΠΟΠ Στρατιώτης (ΥΠ-Π) Ρ.Γ., 19 ετών, άγαμος, τραυματίστηκε θανάσιμα και ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΥΠ-Π) Μ.Β., 39 ετών, έγγαμος με δύο (2) τέκνα, τραυματίστηκε σοβαρά. Διακομίσθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου, ενώ ο δεύτερος υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος».

Συλλυπητήρια από τον Νίκο Δένδια

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια ζωής του ΕΠΟΠ Στρατιώτη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας βολής στη Ρόδο. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του, στους οποίους απευθύνω τα πλέον ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον ΕΠΟΠ Επιλοχία, ο οποίος τραυματίσθηκε στην ίδια εκπαιδευτική δραστηριότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για τον τραυματισμό 12χρονου από κροτίδα σε σχολείο

Η Panther Racing του ΑΠΘ στην κορυφή του κόσμου – Πρωτιά στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent 2025 (photos)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινή 10 ως 18 μήνες με αναστολή στους 14 κατηγορούμενους για τις παράνομες επιδοτήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.11.2025 19:19