Μπεν Σουλαγέμ: Ξανά στο ...τιμόνι της FIA - Η «ψευδάισθηση δημοκρατίας» και η μήνυση για αντιδημοκρατική διαδικασία
Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ επανεξελέγη στην προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).
Η 49χρονη «κατέβηκε» εκ νέου με τον Μπεν Σουλαγέμ στις εφετινές αρχαιρεσίες, με αποτέλεσμα κανείς άλλος υποψήφιος για την προεδρία να μην είναι σε θέση να προτείνει αντιπρόεδρο από τη Νότια Αμερική, όπερ σημαίνει ότι κανείς άλλος δεν μπορούσε να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα από τον (απερχόμενο) πρόεδρο.
«Ψευδαίσθηση δημοκρατίας»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάγερ επέκρινε τη διαδικασία εκλογής ως «ψευδαίσθηση δημοκρατίας», υπονοώντας ότι ορισμένοι παράγοντες από τη Νότια Αμερική που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων ενδέχεται να «πείστηκαν, να δέχθηκαν πιέσεις ή να τους υποσχέθηκαν κάτι για να μη θέσουν υποψηφιότητα».
Στο μεταξύ, η Βίλαρς κατέθεσε μήνυση εναντίον της FIA για αντιδημοκρατική διαδικασία. Δικαστήριο του Παρισιού απεφάνθη στις 3 Δεκεμβρίου ότι μια πλήρης δίκη θα ήταν απαραίτητη και αυτή θα λάβει χώρα στις 16 Φεβρουαρίου.
«Οι εκλογές διενεργήθηκαν σύμφωνα με το καταστατικό της FIA μέσω μιας ισχυρής και διαφανούς διαδικασίας ψηφοφορίας, που αντανακλά τα δημοκρατικά θεμέλια της ομοσπονδίας και τη συλλογική φωνή των παγκόσμιων μελών της» αναφέρει το δελτίο τύπου της FIA που γνωστοποιεί την επανεκλογή του Μπεν Σουλαγέμ.
Από την πλευρά του, ο 64χρονος δήλωσε μετά την επανεκλογή του: «Ευχαριστώ όλα τα μέλη της FIA που ψήφισαν σε αξιοσημείωτους αριθμούς και που με εμπιστευτήκατε για άλλη μια φορά. Έχουμε ξεπεράσει πολλά εμπόδια, αλλά εδώ σήμερα, μαζί, είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ. Είναι πραγματικά τιμή μου να είμαι πρόεδρος της FIA και δεσμεύομαι να συνεχίσω να προσφέρω για τη FIA, για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, για την κινητικότητα και για τις λέσχες-μέλη μας σε κάθε περιοχή του κόσμου».
Διαβάστε επίσης:
Το νέο DS N°4 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα
Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες τον Νοέμβριο