search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 18:26
MENU CLOSE

Μπλόκα: Αυξημένη η έξοδος των Χριστουγέννων – Οργή για τα στηθαία στη γέφυρα της Νίκαιας που άνοιξαν οι αγρότες (Video)

24.12.2025 15:58
mploka agrotes kinisi 88- new

Αυξημένη είναι η φετινή έξοδος των Χριστουγέννων σε σχέση με πέρυσι παρά τα αγροτικά μπλόκα και τα εμπόδια της αστυνομίας στην εθνική οδό. Mάλιστα, από ταξιδιώτες εκφράζεται οργή μέσω των sοcial media για την στάση της αστυνομίας, για την οποία θεωρούν ότι κάνει… ό,τι μπορεί για να ταλαιπωρήσει τους οδηγούς, βάζοντας εμπόδια όταν οι αγρότες ανοίγουν τους δρόμους.

Στις Αφίδνες, πάνω από 21.000 ΙΧ πέρασαν προς Λαμία, που αντιστοιχεί σε αύξηση 7,7% σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικότερα, ανήμερα της παραμονής των Χριστουγέννων, η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι: Από τα μεσάνυχτα έως τις 14:00 καταγράφηκαν 21.012 διελεύσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία κυκλοφορίας από την Τροχαία. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι (24/12/2024) είχαν καταγραφεί 19.515 οχήματα, γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 7,7%.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που οι αγρότες ανοίγουν τους δρόμους για τους εκδρομείς, εντέχνως τους παρουσιάζουν ως υπαίτιους για τα μποτιλιαρίσματα στις εθνικές οδούς (εικόνες βέβαια που παραδοσιακά βλέπουμε κάθε χρόνο την ίδια ημέρα και χωρίς μπλόκα), κάποιοι φαίνεται πως βάζουν τρικλοποδιές στους ταξιδιώτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε στη γέφυρα της Νίκαιας, όπου ενώ οι αγρότες έχουν ανοίξει διάπλατα την εθνική οδό, εμφανίστηκαν ξαφνικά συνεργεία με γερανοφόρα οχήματα και έκλεισαν λωρίδα εν ώρα αιχμής, για να βάλουν… τσιμεντένια στηθαία.

Η… δικαιολογία τους μάλιστα για τη κίνηση αυτή, ήταν, σύμφωνα με το ThessPost.gr, ότι έπρεπε να τοποθετηθούν γιατί οι κώνοι… δεν αρκούν και έτσι θα ενισχυθεί η ασφάλεια των οδηγών.

Ήταν μια κίνηση που οι αγρότες υποστηρίζουν ότι έγινε αιφνιδιαστικά με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα ταλαιπωρία των οδηγών και μάλιστα την ώρα που οι εκδρομείς βρίσκονται στους δρόμους, για να φτάσουν στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους.

Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, οι αγρότες σκοπεύουν να παρατάξουν και τα υπόλοιπα τρακτέρ ώστε η γέφυρα να κλείσει εκ νέου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Α. ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ Π.Α.Θ.Ε.

i. Ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα
Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μικτού βάρους έως 3,5 τόνων επί του Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Πλατυκάμπου (Χ.Θ. 352+918) έως τον Α/Κ Κιλελέρ (Χ.Θ. 331+686) και διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων επί του Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Πλατυκάμπου (Χ.Θ. 352+918) έως τον Α/Κ Βελεστίνου (Χ.Θ. 314+020).
Κατά τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 352+918) στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια:

  • Τα οχήματα μικτού βάρους έως 3,5 τόνους, θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε.:
  • είτε από τον Α/Κ Κιλελέρ (Χ.Θ. 331+686), μέσω της διασταύρωσης Αχιλλείου,
  • είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, θα κατευθύνονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 314+020).
  • Τα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων θα κινούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου και θα κατευθύνονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 314+020), όπου θα εισέρχονται στον ΠΑ.Θ.Ε..

ii. Ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη
Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μικτού βάρους έως 3,5 τόνων επί του Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Κιλελέρ (Χ.Θ. 331+686) έως τον Α/Κ Πλατυκάμπου (Χ.Θ. 352+918) και διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων επί του Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Βελεστίνου (Χ.Θ. 314+020) έως τον Α/Κ Πλατυκάμπου (Χ.Θ. 352+918).
Κατά τη διάρκεια των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

  • Τα οχήματα μικτού βάρους έως 3,5 τόνους, θα εκτρέπονται.:
  • είτε στον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 314+020),
  • είτε στον Α/Κ Κιλελέρ (Χ.Θ. 331+686) και θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας- Βόλου στον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.)
  • Τα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται στον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 314+020) και θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας- Βόλου στον Ανισόπεδο Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 352+918)
  • Β. ΕΠΙ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΘΗΝΩΝ
    Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Αθηνών ώστε να εισέλθουν στον Π.Α.Θ.Ε με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, πριν από τον Α/Κ Νίκαιας (Αερογέφυρα Ι.Κ.Ε.Α.) θα αναστρέφονται και θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. μέσω του Α/Κ Πλατυκάμπου (Χ.Θ. 352+918) και όποια εξ αυτών κατευθύνονται προς Αθήνα θα κινούνται σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.
    Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Αθηνών, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αθήνα, πριν τον Α/Κ Νίκαιας (Αερογέφυρα Ι.Κ.Ε.Α.) θα αναστρέφονται και θα κατευθύνονται είτε μέσω του Α/Κ Πλατυκάμπου (Χ.Θ. 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.) προς Θεσσαλονίκη, είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας –Βόλου στον Α/Κ Κιλελέρ, ή στον Α/Κ Βελεστίνου, ως ανωτέρω αναφέρεται.

Καλύτερη η εικόνα με την κίνηση στα μπλόκα

Σύμφωνα με την τροχαία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και από τις δύο λωρίδες στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από το Σχηματάρι μέχρι τον κόμβο της Θήβας. Η εικόνα σήμερα παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε σχέση με χθες, όταν χιλιάδες εκδρομείς ταλαιπωρήθηκαν στη κίνηση.

Νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 9:30, αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και στις δύο λωρίδες, μετά την απομάκρυνση των κώνων από την Τροχαία. Η παράκαμψη στον κόμβο της Ριτσώνας, όπου μέχρι χθες η κυκλοφορία γινόταν μόνο από τη δεξιά λωρίδα, έχει πλέον απελευθερωθεί, διευκολύνοντας την κίνηση των οδηγών.

Το μοναδικό σημείο με μικροπροβλήματα παραμένει ο κόμβος του Κάστρου Βοιωτίας, όπου τα τρακτέρ παραμένουν στη δεξιά λωρίδα και στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα για περίπου 4–5 χιλιόμετρα.

Γενικότερα, η εικόνα της κυκλοφορίας είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα, όταν η ταλαιπωρία των εκδρομέων ήταν πρωτοφανής, με κάποιους οδηγούς να χρειάζονται έως τέσσερις με πέντε ώρες για να φτάσουν από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης έως το ύψος της Ριτσώνας. Τώρα οι δρόμοι, όπως φαίνεται και από αναρτήσεις ταξιδιωτών, είναι σχεδόν άδειοι και η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα. Όλοι στα βίντεο που κοινοποιούν ρίχνουν ευθύνες για την κατάσταση στις εθνικές οδούς στην αστυνομία και όχι στους αγρότες.

Νέα πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες στη Νίκαια, κατήγγειλαν προσπάθεια υπονόμευσης των μπλόκων και είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί μια νέα πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή, όπου θα εξεταστούν δύο επιλογές: Η μία, που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή, είνα είναι να αφήσουν ανοιχτό ένα παράθυρο διάλογου εάν πάρουν απαντήσεις επί των αιτημάτων τους. Η δεύτερη, θα είναι περαιτέρω κλιμάκωση μετά την Πρωτοχρονιά.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: 74χρονος ξυλοκόπησε την πρώην γυναίκα του και συνελήφθη

Μπλόκα: Οι αγρότες άνοιξαν τη γέφυρα της Νίκαιας για τους εκδρομείς και κάποιοι έβαλαν… τσιμεντένια στηθαία – Οργή των ταξιδιωτών για την αστυνομία

Τη Δευτέρα (29/12) η κηδεία της Σύλβας Ακρίτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.12.2025 18:24