Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα στο Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, όταν σημειώθηκε έκρηξη την ώρα που πραγματοποιούσαν αλλαγή βάρδιας.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε βάρος αστυνομικών μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον αρχηγό της εθνικής αστυνομίας.
Όπως δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Ιβάν Βιχίφσκι, οι αστυνομικοί είχαν μόλις σταθμεύσει τα υπηρεσιακά τους οχήματα προκειμένου να κάνουν αλλαγή βάρδιας, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, με τους δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από έκρηξη στην πόλη Λβιβ, το Σάββατο, κατά την οποία σκοτώθηκε μία αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι 24 άνθρωποι.
«Προχθές σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Λβιβ», έγραψε ο Βιχίφσκι σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Δεν είναι σύμπτωση. Ο εχθρός προσπαθεί σκόπιμα να σκοτώσει Ουκρανούς αστυνομικούς που υπερασπίζονται καθημερινά τους ανθρώπους και το κράτος», πρόσθεσε.
Αργά το βράδυ, η αστυνομία στην πόλη Ντνίπρο ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και καταστράφηκαν έπιπλα στο εσωτερικό του κτιρίου, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι αρχές δεν προχώρησαν σε σχόλιο σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό.
Διαβάστε επίσης:
ΟΗΕ: Η Βενεζουέλα ζητά την απελευθέρωση του συνταγματικού προέδρου της, Νικολάς Μαδούρο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.