Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Οι επιπτώσεις της επίθεσης στο Ιράν γίνεται έντονα αισθητή και στο ζήτημα της παραγωγής πετρελαίου. Την ώρα που η τιμή του ανα βαρέλι… εκτοξεύεται κοντά στα επίπεδα των 100 δολαρίων, το Ιράκ ανακοίνωσε πως αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή του κατά 70%.
Ο λόγος είναι η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ, η οποία κάνει απαγορευτική την εξαγωγή πετρελαίου από τη χώρα.
Έτσι, η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 1,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) εξαιτίας των αεροπορικών πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν, όπως επιβεβαίωσαν σήμερα τρεις πηγές της ιρακινής πετρελαϊκής βιομηχανίας.
Η παραγωγή από τα αναφερόμενα πετρελαϊκά πεδία βρίσκονταν περίπου στα 4,3 εκατομμύρια bpd πριν από την έναρξη των πολεμικών αεροπορικών επιχειρήσεων.
Διαβάστε επίσης:
Eπικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου: «Απερισκεψία η επίθεση του Ιράν σε χώρες του Κόλπου»
ΥΠΕΞ Λιβάνου: «Απερίφραστη καταδίκη» των επιθέσεων με drones στην Κύπρο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.