search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.04.2026 17:27
MENU CLOSE

Υπεγράφη η σύμβαση για γεώτρηση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο (Photos) 

15.04.2026 15:31
ydrogon-eksot

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης υδρογονανθράκων στο «Block 2», στη βορειοδυτική περιοχή του Ιονίου.

Η προγραμματισμένη γεώτρηση, η οποία τοποθετείται χρονικά στον Φεβρουάριο του 2027, θα είναι η πρώτη στον ελληνικό χώρο έπειτα από περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Στην τελετή που φιλοξενήθηκε στο υπουργείο έδωσαν το «παρών» διπλωματικοί εκπρόσωποι, μεταξύ των οποίων η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, καθώς και ο πρέσβης της Σουηδίας, Χακάν Έμσγκαρντ.

Στρατηγική επένδυση με οικονομικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή» για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ενίσχυση της ενεργειακής θωράκισης της χώρας και την αξιοποίηση των διαθέσιμων φυσικών πόρων.

Παράλληλα, ο κ. Παπασταύρου σημείωσε ότι η επικείμενη γεώτρηση ενδέχεται να λειτουργήσει ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, ενισχύοντας την απασχόληση και αναβαθμίζοντας τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, με παράλληλη διασφάλιση αυστηρών περιβαλλοντικών προδιαγραφών.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή αγωνίας από τους μικρούς παραγωγούς φωτοβολταϊκών – Δυσοίωνο το μέλλον χωρίς την στήριξη της πολιτείας

Ρωσία: Μπορεί να παράσχουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη… αν μας περισσεύει

Συσκέψεις Παπασταύρου με φορείς για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και την ηλεκτροδότηση ενόψει Πάσχα





google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.04.2026 17:26