search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.06.2026 19:38
MENU CLOSE

Καύσωνας στη Γαλλία: Γιατί πνίγηκαν τόσοι άνθρωποι αναζητώντας λίγη δροσιά

24.06.2026 17:36
kausonas gallia paidia potami – new

Βαρύ φόρο ανθρώπινων απωλειών πληρώνει η Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, που πλήττεται από πρωτοφανές κύμα καύσωνα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, οι θάνατοι από πνιγμούς ξεπέρασαν τους 40.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 43 άτομα, εκ των οποίων το 50% ήταν ανήλικα, έχουν πνιγεί κολυμπώντας σε θάλασσες, ποτάμια και λίμνες την τελευταία εβδομάδα στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Μον Μπρεζέον.

Η τραγική αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και στο γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός παιδιών στην χώρα δεν ξέρει να κολυμπάει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραθαλάσσια πόλη της Μασσαλίας όπου σύμφωνα με έρευνα το 35% των παιδιών δεν ξέρει κολύμπι.

Η βουλευτής της αριστεράς Ματίλντ Πανό ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει στη γαλλική Εθνοσυνέλευση ένα νομοσχέδιο, στόχος του οποίου είναι να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κολύμπι στη Γαλλία. Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται η πρόσληψη δασκάλων κολύμβησης στα δημόσια σχολεία της Γαλλίας, καθώς και η κατασκευή κολυμβητηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η  χθεσινή ημέρα ήταν η «πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γαλλία»,  όπως ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Ζεσταθήκατε; Οι τρεις λόγοι που «λιώσαμε» στην ΕΕ και με αυτόν τον καύσωνα 

Η περίφημη βίλα των «bunga-bunga» πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ

Ισραήλ και Λίβανος συζητούν πιλοτικό σχέδιο για παράδοση εδαφών που είχε καταλάβει ο IDF





google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.06.2026 19:37