Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤέσσερα άτομα εμπλέκονται στη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβδίδα κατά του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου και άλλων τεσσάρων στόχων που απέτρεψε η αστυνομία.
Οι αρχές αναζητούν τον ηθικό αυτουργό. Εκτιμάται ότι είναι έγκλειστος στις φυλακές και ότι είχε προσωπικές εμμονές.
Ο ηθικός αυτουργός ήρθε σε επικοινωνία με τον 31χρονο Αιγύπτιο που κρατείται στις Φυλακές Διαβατών και εκείνος με τη σειρά του πλήρωσε τον 30χρονο ομοεθνή του, ώστε να εκτελέσει την επίθεση.
Ο 30χρονος παρέλαβε τη χειροβομβίδα σε ένα χάρτινο κουτί από τον 27χρονο προμηθευτή σε πάρκο στη Γλυφάδα.
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν στενά τον 30χρονο τις τελευταίες μέρες. Όταν αντιλήφθηκαν ότι σκόπευε να μπει στο Μετρό, αποφάσισαν να δράσουν και να τον συλλάβουν, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές των επιβατών.
Ο 27χρονος είχε ποινικό μητρώο ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έκανε εμπρηστικές επιθέσεις και πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών.
Στο μικροσκόπιο του ελληνικού FBI βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα των τριών συλληφθέντων, μέσω των οποίων έγιναν οι συνεννοήσεις.
Ο 30χρονος είχε παραλάβει 500 ευρώ προκαταβολή και μετά την εκτέλεση της επίθεσης θα έπαιρνε άλλες 2.000 ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Κόρινθος: Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε εργαζόμενο
Σύρος: Καρέ καρέ η εισβολή της 41χρονης στο σπίτι του ζευγαριού και η καταδίωξη στα σκαλοπάτια
Προφυλακίστηκε ο 28χρονος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου – Τι υποστήριξε στην απολογία του
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.