search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.09.2026 07:34
MENU CLOSE

Το πετρέλαιο «καλπάζει» προς τα 110 δολάρια – Τρόμος για τον χειμώνα

11.09.2026 07:23
petrelaio_96

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Με ένα άλμα το πετρέλαιο καλπάζει στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών καθώς η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, τροφοδοτεί ανησυχίες για παρατεταμένες διαταραχές στον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent σκαρφάλωσε πάνω από τα 108 δολάρια ανά βαρέλι στις συναλλαγές της Παρασκευής (11.9.2026) και βρίσκεται σε τροχιά για να γράψει εβδομαδιαία άνοδο πάνω από 12%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουλίου, με το ράλι να δείχνει ανθεκτικό μετά την κλιμάκωση της έντασης στο μέτωπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Άλμα καταγράφει και το αμερικανικού τύπου αργό WTI, του οποίου τα συμβόλαια διαπραγματεύονται στα 103 δολάρια το βαρέλι.

Οι συνθήκες στην αγορά είναι εκρηκτικές, με κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους να προειδοποιούν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι το υπόλοιπο της θητείας του, η οποία λήγει τον Ιανουάριο του 2029.

Εν τω μεταξύ, οι Ιρανοί ηγέτες φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις μάχες παρά το αυξανόμενο οικονομικό κόστος, θεωρώντας τη σύγκρουση ως υπαρξιακή απειλή.

Διαβάστε επίσης

Ενοίκια: Χάος με τις πληρωμές μέσω τραπεζών – Στον αέρα το μέτρο της 1ης Οκτωβρίου

Αποταμιεύσεις υπό πίεση: Πώς ο πληθωρισμός «τρώει» τον πλούτο των Ελλήνων – Τι δείχνει η έρευνα της Revolut

Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες αποφάσισε η ΕΚΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.09.2026 07:34