search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:59
MENU CLOSE

Αλεξιάδης: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα

18.03.2016 11:28
Αλεξιάδης: Δυστυχώς το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πληρώσει κανονικά ΕΝΦΙΑ (Video) - Media

Κρίση αφοπλιστικής ειλικρίνειας που προκαλεί σοκ ή απόπειρα για… χιούμορ που φέρνει όμως κλάματα αντί για γέλια; Σε κάθε περίπτωση αντήχησε περίεργα και ξένισε ιδιαίτερα η φράση του Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Ολομέλεια: «Αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας θα ήταν, τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με αυτά τα λόγια παραδέχθηκε στη Βουλή ότι η σκληρή φορολογική πολιτική μπορεί να γίνει ακόμα σκληρότερη ενώ την ίδια ώρα η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης μίλησε για υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ σε σχέση με τις περικοπές μισθών. «Δεν είδα τα κανάλια που μιλούν σήμερα για μειώσεις μισθών να φωνάζουν τα προηγούμενα χρόνια με τις περικοπές των συντάξεων. Μισθός 2.000 και 1.500 ευρώ δεν υπάρχει πλέον στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Δεδομένο είναι πως όποιοι έχουν υψηλά εισοδήματα θα πληρώσουν. Θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2016 αναλογικότερη και δικαιότερη».

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης παραδέχθηκε παράλληλα ότι το φορολογικό σύστημα έχει πολλές αδικίες σημειώνοντας πως «είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί», λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει όπως είπε αλλά τόνισε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:58