search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:43
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης (Photo)

17.10.2016 07:23
Οι ιρακινές δυνάμεις έφθασαν για πρώτη φορά στις όχθες του ποταμού Τίγρη στη Μοσούλη	 - Media

 

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακατάληψη της πόλης Νταμπίκ της Συρίας από Σύρους αντάρτες, υποστηριζόμενους από τον τουρκικό στρατό, το Ιράκ ανακοίνωσε πως ξεκινά επίσημα την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του ISIS.

«Η ώρα της νίκης έχει έρθει και οι [στραιτωτικές] επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης έχουν ξεκινήσει»  ανέφερε μέσα από τηλεοπτικό διάγγελμα ο Αμπάντι. «Σήμερα [σ.σ. ξημερώματα Δευτέρας] κυρήσσω την έναρξη των νικηφόρων αυτών επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της περιοχής από τη βία και την τρομοκρατία του Daesh [ISIS]»

 Η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης – η οποία είναι η δεύτερη του Ιράκ και πλούσια σε πετρέλαιο- σχεδιάζεται εδώ και πολλούς μήνες, από τις ιρακινές δυνάμεις καθώς και αντάρτες πιστούς στην κυβέρνηση του Ιράκ.

 

Πριν την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης δωδεκάδες ασθενοφόρα συντάχθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για να περιθάλψουν τους τραυματίες, μεταδίδει η Washington Post.Στην επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών του ISIS συμμετέχουν 30.000 Ιρακινοί και Κούρδοι μαχητές, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν περίπου 3.500 με 4.000 τζιχαντιστές.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:38