search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:24
MENU CLOSE

Σκληρή απάντηση του Τραμπ για το ελεύθερο εμπόριο – «Φωτογράφισε» τη Γερμανία

17.03.2017 18:49
Σκληρή απάντηση του Τραμπ για το ελεύθερο εμπόριο - «Φωτογράφισε» τη Γερμανία - Media

 

Αν και η κοινή συνέντευξη τύπου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κινήθηκε σε σχετικά χαμηλούς τόνους, δεν έλειψαν και οι «αιχμές» επιβεβαιώνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών,

Συγκεκριμένα, Γερμανίδα δημοσιογράφος ρώτησε με αιχμηρό τρόπο τον Τραμπ σχετικά με τις απομονωτικές τάσεις που έχει επιδείξει σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο.

Τότε ο Τραμπ, σε εξίσου αιχμηρό τόνο -και «φωτογραφίζοντας» τη Γερμανία- απάντησε ότι «δεν είμαι απομονωτιστής, Πιστεύω στο ελεύθερο εμπόριο. Αλλά πιστεύω και στο δίκαιο εμπόριο». Μάλιστα, προσέθεσε ότι «το να με αποκαλείτε απομονωτιστή είναι ένα δείγμα ψευδών ειδήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρώπη και ιδίως η Γερμανία κρατά το ευρώ τεχνητά υποτιμημένο σε σχέση με το δολάριο, ώστε να έχει μεγαλύτερη εμπορική ανταγωνιστικότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50