search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:38
MENU CLOSE

Συναγερμός στην Ιαπωνία: Εντοπίστηκε μετάλλαξη του κορωνοϊού – Η χώρα κλείνει τα σύνορα

26.12.2020 15:48
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Εντοπίστηκε μετάλλαξη του κορωνοϊού - Η χώρα κλείνει τα σύνορα - Media
 
Η Ιαπωνία αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις αφίξεις ξένων υπηκόων στη χώρα από την 28η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, μετά τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, στις αφίξεις από τη Βρετανία, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.
 
Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Τόκιο ανήλθαν σε επίπεδο-ρεκόρ 949 περιστατικών το τελευταίο 24ωρο, μεταδίδουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την Ιαπωνία να οδεύει προς την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς κατά την οποία οι Ιάπωνες συνηθίζουν να εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επισκέπτονται περιοχές της περιφέρειας.
 
Ο αριθμός των ασθενών που είναι σε σοβαρή κατάσταση έμεινε αμετάβλητος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, στους 81, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές.
 

Έκκληση για περιορισμό μετακινήσεων

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι παρατηρείται υποτονική κίνηση στους συγκοινωνιακούς κόμβους του Τόκιο, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, κάτω από την πίεση του αυξανόμενου ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων, κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις.
 
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι κατά τη διάρκεια των γιορτών προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:38