search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:57
MENU CLOSE

Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Κομίνης – Σήμερα η κηδεία

31.12.2020 04:15
Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Κομίνης – Σήμερα η κηδεία - Media

 

Μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών ο δημοσιογράφος Σπύρος Κομίνης, διακεκριμένος αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών θεμάτων, ο οποίος -όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ – είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση της εφημερίδας μας, στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 ως την πρώτη ανεξάρτητη συνεταιριστική σατιρική εφημερίδα.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στη 13:00 μμ στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1947 και από πολύ νεαρή ηλικία τον κέρδισε το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Από το 1968 εργάστηκε συστηματικά, ως συντάκτης εξωτερικών ειδήσεων, σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες: «Ελεύθερος Κόσμος», «Τα Σημερινά», «Η Ακρόπολις», «Έθνος», «Πρωινή», «Ελευθεροτυπία», στο ιδιωτικό ραδιόφωνο «Ωχ FM» με πολύκροτες συνεντεύξεις και στην ΕΡΤ. Αρθρογραφούσε, για ορισμένα χρόνια, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και συνεργάστηκε, επίσης, με τον «Ρίζο της Δευτέρας» (Δευτεριάτικο απογευματινό φύλλο του Ριζοσπάστη), δημιουργώντας το σατυρικό ένθετο «Σατιρίζος». Επίσης σε δική του έμπνευση οφείλεται η έκδοση της εφημερίδας «Η Πρώτη».

Στην ανακοίνωση του, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του Σπύρου Κομίνη και αποχαιρετά στο τελευταίο του ταξίδι τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι και από την πλευρά της εφημερίδας μας εκφράζονται τα πιο θερμά συλλυπητήρια όλων, στην οικογένεια και τους συγγενείς του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:50