search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:08
MENU CLOSE

Μακελειό στο Σικάγο: Πατέρας πέταξε το παιδί του σε κάδο σκουπιδιών για να το σώσει (Photos/Videos)

05.07.2022 18:07
chicago – new

Αν μαθαίναμε πως ένας πατέρας έβαλε τον γιό του σε σκουπιδοτενεκέ θα ξεσηκωνόταν θύελλα εναντίον του και θα οδηγείτο ενώπιον της δικαιοσύνης και όχι άδικα.

Όμως η περίπτωση του Αλεξάντερ Σαντοβάλ είναι διαφορετική.

Ο Αλεξάντερ πήρε τον πεντάχρονο γιό του, την σύντροφό του και την κόρη τους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για την 4η Ιουλίου, στο Σικάγο. Μάλιστα, φρόντισαν να πάνε νωρίς για να βρουν μια καλή θέση για τα παιδιά.

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Αλλά από τη μια στιγμή στην άλλη όλα έγιναν κόλαση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί, ουρλιαχτά τρόμου, φωνές, αλλοφροσύνη.

Ο Αλεξάντερ Σαντοβάλ σκέφτηκε μόνο ένα πράγμα: πώς θα προστατεύσει τα παιδιά.

Άρπαξε τον μικρό και τον έβαλε σε ένα σκουπιδοτενεκέ, την ώρα που άκουγε τα πυρά που σκόρπισαν τον θάνατο.

Ο 39χρονος πατέρας δήλωσε στο τοπικό κανάλι του Σικάγο WGN9: «Ζήτησα από κάποιους που ήταν δίπλα να μείνουν μαζί του, για να πάω να βρω και την υπόλοιπη οικογένεια». Είχαν σκορπίσει μέσα στον πανικό και τους έψαχνε αγωνιωδώς.

«Όταν γύρισα είδα ανθρώπους στο έδαφος, κάποιοι είχαν χτυπηθεί. Τουλάχιστον ένα μικρό αγόρι , ηλικίας 6-8 χρόνων. Αυτό ήταν το χειρότερο, γιατί είμαι πατέρας. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στην οικογένειά μου», λέει ο Αλεξάντερ.

Ο γιατρός Ρίτσαρντ Κάουφμαν βρισκόταν κάπου εκεί κοντά. Περιγράφει ένα πανδαιμόνιο. «Πετούσαν βρέφη στον αέρα, άνθρωποι βουτούσαν για να καλυφθούν. Άλλοι ήταν αιμόφυρτοι, ο ένας έπεφτε πάνω στον άλλον».

Η Σάρα Χάινσφαρδερ, μία 36χρονη κάτοικος της περιοχής, που παρακολουθούσε την παρέλαση με την οικογένειά της, λέει ότι «πέντε λεπτά αφότου πέρασαν από την παρέλαση η αστυνομία και οι πυροσβέστες, άρχισε το μπαμ-μπαμ. Η μαμά μου είπε ότι αυτά που ακούγονταν ήταν πολύ δυνατά, ήταν σαν να ρίχνουν με μουσκέτα γιατί κάποιες φορές στις παρελάσεις χρησιμοποιούν παλιά όπλα» . 

Στην αρχή κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει αν οι πυροβολισμοί ήταν μέρος του προγράμματος της παρέλασης, γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό τι συνέβαινε.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς του Ρόμπερτ Κρίμο, ενός 22χρονου που συνελήφθη μετά από καταδίωξη.

Άλλη μια γιορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε τραγωδία, την ώρα που γίνεται μία έντονη δημόσια συζήτηση για την οπλοκατοχή στην Αμερική.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα από Μεντβέντεφ: Το πετρέλαιο θα φτάσει στα 400 δολάρια αν μπει πλαφόν

Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν παιδάκι (Photos/Video)

Βρετανία: Οι ακτιβιστές της Just Stop Oil «ξαναχτύπησαν» – Μετά τον Βαν Γκονγκ, «σειρά» είχε ο Κόνσταμπλ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59