search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:55
MENU CLOSE

Τα 5 πιο σπάνια ζώα του πλανήτη (photos)

30.03.2015 17:15
Τα 5 πιο σπάνια ζώα του πλανήτη (photos) - Media

Η λαθροθηρία και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος έχουν οδηγήσει χιλιάδες είδη στα όρια της εξαφάνισης.

Η λαθροθηρία και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος έχουν οδηγήσει χιλιάδες είδη στα όρια της εξαφάνισης. Τα παρακάτω είναι από από τα σπανιότερα πλάσματα της γης.

1. Λεοπάρδαλη Αμούρ: Συναντάται στην νοτιοανατολική Ρωσία και ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 19-26 ενήλικες και 5-6 νεογνά.

2. Ρινόκερος της Σουμάτρα: Είναι οι μικρότεροι ρινόκεροι του κόσμου και η κατάσταση γι’ αυτούς είναι χειρότερη από ποτέ. Τα τελευταία 15 χρόνια αναπαρήχθησαν μόνο 2 από τους ρινόκερους που ζουν σε αιχμαλωσία.

3. Πρίστης ή «ξυλουργός καρχαρίας»: Βασικό του πρόβλημα είναι η υπεραλιεία και η απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος. Επιστήμονες υπολογίζουν ότι ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 90%.

4. Γιγαντιαίο καλαμάρι: Το μυστήριο αυτό είδος που ζει στα βάθη των ωκεανών έχει φτάσει κοντά στην εξόντωση από τις επιθέσεις των φαλαινών – φυσητήρων και τις μεταβολές στο ωκεάνιο περιβάλλον.

 5. Αγριόγατα: Χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως είδος υπό εξαφάνιση. Απειλείται από την αποψίλωση των δασών και τη λαθροθηρία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50