search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:00
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Γάλλοι κυανόκρανοι βίαζαν άστεγα αγόρια στην Αφρική

29.04.2015 17:35
ΟΗΕ: Γάλλοι κυανόκρανοι βίαζαν άστεγα αγόρια στην Αφρική - Media

Καταδικαστική έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με το πώς Γάλλοι στρατιώτες βίαζαν και κακοποιούσαν άστεγα μικρά αγόρια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διέρρευσε από τον Guardian . Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας την έκθεση, αντιμετωπίζει την απόλυση.

 

Καταδικαστική έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με το πώς Γάλλοι κυανόκρανοι στρατιώτες βίαζαν και κακοποιούσαν άστεγα μικρά αγόρια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία διέρρευσε από τον Guardian . Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας την έκθεση, αντιμετωπίζει την απόλυση.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ υποτίθεται θα προστάτευαν τα παιδιά σε κέντρο για τους εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους στο αεροδρόμιο M’Poko της πρωτεύουσας Μπανγκί, όταν τα φαινόμενα κακοποίησης ξεκίνησαν να παρουσιάζονται το χρονικό διάστημα μεταξύ του Δεκέμβρη του 2013 και του Ιούνη του 2014.

Το αρμόδιο γραφείο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ (UNHCR) διέταξε μια εσωτερική έρευνα, μετά από αναφορές για περιστατικά κακοποίησης παιδιών στο κέντρο.

Ένα στέλεχος του γραφείου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ένας ερευνητής της UNICEF διεξήγαγαν συνεντεύξεις στα παιδιά από τον Μάϊο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Κάποια από τα αγόρια κατάφεραν να δώσουν ακριβείς περιγραφές από στρατιώτες που τα κακοποίησαν.

Η έκθεση έφτασε στα χέρια των υπαλλήλων του γραφείου στη Γενεύη το καλοκαίρι του 2014, όπως αναφέρεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33