20/10/2020 09:26:44

Νικολόπουλος: Αποκαθηλώστε τους νταβατζήδες Μπόμπολα, Αλαφούζο, Κοντομηνά

Νικολόπουλος: Αποκαθηλώστε τους νταβατζήδες Μπόμπολα, Αλαφούζο, Κοντομηνά  - Media

 

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ γιατί όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να εγκαινιάσει την «Ώρα του Πρωθυπουργού» με ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα που άπτεται της λειτουργίας της δημοκρατίας και των θεσμών της πατρίδας – το ζήτημα δηλαδή της δανειοδότησης των χρεοκοπημένων και διαπλεκόμενων συστημικών ΜΜΕ και της διαπλοκής με την οικονομική και την πολιτική ζωή.

«Τι θα κάνετε με αυτούς τους βαστάζους του μνημονίου που έκαναν χρυσές δουλειές αναλαμβάνοντας χρυσά συμβόλαια των δανειστών για την εμπέδωση του σοκ μέσα από τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και ιστολόγια που κατέχουν;» ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας «γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση και δεν αποκαθηλώνει αυτό το καθεστώς των νταβατζήδων;».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «πως μέχρι πριν λίγη ώρα η κ. Σακελλαρίου που ενέκρινε τα θαλασσοδάνεια των 4 συστημικών καναλιών και κυρίως του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αν και παραπέμπεται με άλλους 40 γνωστούς επώνυμους της καλής κοινωνίας – λέει – μεταξυ των οποίων και ο καναλάρχης κ. Κοντομηνάς, πως παρέμενε πριν λίγη ώρα ακόμα επικεφαλής του ΤΧΣ;».

Ο Νίκος Νικολόπουλος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Γιατί δεν ζητάτε σήμερα την παραίτηση του κ. Στουρναρα όπως κάνατε με την κ. Σακελλαρίου; Ο οποίος σας θυμίζω την ημέρα της αποκάλυψης του σκανδάλου του ΤΤ βγήκε έξω από το Μαξίμου, αφού είχε συνεννοηθεί με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο και παρεμβαίνοντας στο έργο της δικαιοσύνης είπε τότε “στηρίζουμε την κ. Σακελλαρίου;”». Ενώ σημείωσε «γιατί δεν ενημερώνετε τον κ. Ντράγκι για τον πλημμελή έλεγχο που κάνει ο κ. Στουρνάρας στα θαλασσοδάνεια των υπερχρεωμένων ΜΜΕ, όπως έπραξε ακριβώς με το τελευταίο, αυτό των Καθημερινων Εκδόσεων, το δάνειο των 36 εκατομμυρίων του Ομίλου Αλαφούζου;» λέγοντας πως «η περίπτωση της δανειοδότησης της Καθημερινής είναι μια ιστορία διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και μάλιστα τραπεζικού χρήματος, που ο ελληνικός λαός έδωσε από το υστέρημα του».

Όπως ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος «τρία μέλη της οικογένειας Μπόμπολα βρίσκονται στη Λίστα Λαγκάρντ. Πριν από λίγες μέρες ένα μέλος της οικογένειας είχε θέμα στο πόθεν έσχες. Προκύπτει ότι κατείχε νόμιμα το πόσο ή το κράτος δέχεται να ξεπλένει αδήλωτο χρήμα, για να μην πω μαύρο χρήμα;».

Στην δευτερολογία του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ακόμα πως «μιας και μίλησε για “παράσημα” ο κ. Πρωθυπουργός, να καταθέσω την εξώδικη που πήρα από τον κ. Αλαφούζο, γιατί τόλμησα να φέρω στη Βουλή, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αυτά που είπα πριν από λίγο, και την αγωγή του κ. Μελισσανίδη, γιατί, επίσης, διενοήθην να κάνω κοινοβουλευτικό έλεγχο».  

   

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.