search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:29
MENU CLOSE

Το ξέρατε ότι το αβοκάντο προστατεύει τους πνεύμονες;

15.05.2015 16:39
Γιατί δεν πρέπει να πετάτε το κουκούτσι του αβοκάντο - Media

Μπορεί το αβοκάντο να μειώσει τον κίνδυνο για την υγεία από την αιθαλομίχλη; Κι όμως, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πνευμόνων από σωματίδια.

 

Μπορεί το αβοκάντο να μειώσει τον κίνδυνο για την υγεία από την αιθαλομίχλη; Κι όμως, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πνευμόνων από σωματίδια.

Τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Ε, που περιέχει το αβοκάντο μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των πνευμόνων από τα μικροσκοπικά σωματίδια λόγω της αιθαλομίχλης.

Τα σωματίδια μπορούν να ταξιδέψουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες και έχουν συνδεθεί με την αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στο νοσοκομείο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια

Νέα μελέτη από το King ‘s College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Nottingham δείχνουν ότι τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες από την έκθεση στα μικροσποπικά σωματίδια.

Μια μερίδα 100g του αβοκάντο παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Ε.

Τρώγοντας λοιπόν αβοκάντο, σπανάκι και το ελαιόλαδο θα μπορούσαμε να θωρακιστούμε απέναντι στη ρύπανση του αέρα, λένε οι επιστήμονες.

Οι  επιστήμονες αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έχουν βρεθεί υψηλότερα επίπεδα της βιταμίνης Ε στο συγκεκριμένο φρούτο και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των πνευμόνων από βλαβερά σωματίδια και μάλιστα τα μικροσκοπικά σωματίδια της αιθαλομίχλης. Αυτά τα σωματίδια προέρχονται από μια ποικιλία πηγών, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ενέργειας, εργοστάσια, τα φορτηγά και τα αυτοκίνητα και την καύση του ξύλου. Μπορούν να ταξιδέψουν βαθιά μέσα στους πνεύμονες και έχουν συνδεθεί με την αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στο νοσοκομείο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια».

Και αυτό γιατί όσο πιο υψηλά είναι τα επίπεδα στο αίμα της βιταμίνης Ε, τόσο ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις της έκθεσης για τον ανθρώπινο οργανισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:24