search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:48
MENU CLOSE

Δημοσιογράφος σε Δ. Καμμένο για το Άουσβιτς: F@ck you! (Photo)

25.06.2015 06:12
Άουσβιτς, το χρονικό μιας διαστροφής - Media

Την αντίδραση του Ούγγρου δημοσιογράφου, Konsiczky Zoltán προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου με την «πειραγμένη» φωτογραφία του Άουσβιτς.

 

Την αντίδραση του Ούγγρου δημοσιογράφου, Konsiczky Zoltán προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου με την «πειραγμένη» φωτογραφία του Άουσβιτς.

Ο δημοσιογράφος ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο twitter και έγραψε: «Έλληνας βουλευτής ποστάρει αυτό, η επιγραφή γράφει Μένουμε Ευρώπη. Ειλικρινά, άντε γ@μ@σου! Έχασα οικογένεια εκεί».

 

Η φωτογραφία, οι αντιδράσεις και ο καβγάς με τη Χρυσοβελώνη

Η ανάρτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με πρώτη αυτή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, που σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος».

Ακολούθησε ανακοίνωση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη η οποία έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ανάρτηση του βουλευτή είναι «αμιγώς προσωπική ενέργεια» και «δεν απηχεί τις θέσεις των ΑΝΕΛ».

Το «άδειασμα» από την Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του κόμματος του, προκάλεσε την οργή του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος διαπληκτίστηκε έντονα μαζί της στην είσοδο της Βουλής.

Η ανακοίνωση του βουλευτή

Ο Δημήτρης Καμμένος το βράδυ της Τετάρτης εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτογραφία αλλά και το επεισόδιο με τη συνάδελφό του, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με την ανάρτηση παραποιημένης φωτογραφίας του Άουσβιτς και των σχετικών δημοσιευμάτων

Αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν την ανάρτηση παραποιημένης φωτογραφίας του Άουσβιτς καθώς και επεισόδιο με την εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

α. Η χρήση της φωτογραφίας του Άουσβιτς με αντικατάσταση της επιγραφής «arbeit macht frei» από τη φράση «Μένουμε Ευρώπη» υποδηλώνει αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ‘ολοκαύτωμα’ που ζει ο ελληνικός λαός στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονίων από το 2010 μέχρι σήμερα. Ουδόλως η ανάρτηση αυτή σχετίζεται με οιαδήποτε απόπειρα ευτελισμού του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε αναγνώστης.

β. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιγραφών των δημοσιευμάτων στο αναφερόμενο μάλιστα ως ‘πρωτοφανές επεισόδιο’ μεταξύ εμού και της κας Χρυσοβελώνη ανήκουν σε μέγιστο βαθμό στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο. Μια έντονη συζήτηση που ατυχώς έγινε δημόσια μεταφέρθηκε δυστυχώς πολλαπλώς παραποιημένη στα ΜΜΕ για λόγους προφανώς δημοσιότητας και μόνο. Σε κάθε περίπτωση καλούνται τα ΜΜΕ που παραποίησαν τα σχετικά πραγματικά γεγονότα να αποκαταστήσουν άμεσα την αλήθεια τιμώντας τη δημοσιογραφία και το ρόλο τους. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαι υποχρεωμένος να προασπίσω το κύρος και την αξιοπρέπεια μου καθώς και το κόμμα μου, προβαίνοντας σε όλες τις προσήκουσες νόμιμες ενέργειες ανά περίπτωση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:48