search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:16
MENU CLOSE

Απόφαση με μεγάλο ρίσκο

29.06.2015 08:30

Να ξεκαθαρίσω απο την αρχή ότι θεωρώ την απόφαση για δημοψήφισμα μια κίνηση με μεγάλα πολιτικά ρίσκα για την χώρα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Να ξεκαθαρίσω απο την αρχή ότι θεωρώ την απόφαση για δημοψήφισμα μια κίνηση με μεγάλα πολιτικά ρίσκα για την χώρα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Και αυτό, γιατί πίστευα και πιστεύω, αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεντεύξεις του,ότι “η κυβέρνηση έχει ισχυρή λαϊκή εντολή και την στήριξη του κόσμου να διαπραγματευτεί σκληρά για να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία”.

Τελεία και παύλα.

Απο την στιγμή που ο πρωθυπουργός πήρε μια τέτοια απόφαση, οφείλει ο ίδιος και ολα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,να ξεκαθαρίσουν δυο πράγματα,πριν πάνε οι πολίτες στις κάλπες.
1) Αν η απόφαση του λαού είναι ΟΧΙ, τι θα σημαίνει αυτό στην διαπραγμάτευση, με ποια συμφωνία θα γίνει η κουβέντα και αν θα βρεθούμε σε καλύτερο περιβάλλον απο αυτό που αφήσαμε πριν μια εβδομάδα.

Και τι θα κάνει αν οι δανειστές έχουν την ίδια στάση.

2) ποια θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού αν οι πολίτες δεν υποστηρίξουν την θέση του και ψηφίσουν ΝΑΙ.

Οι απαντήσεις – οι καθαρές απαντήσεις – σε αυτά τα δυο ερωτήματα είναι προϋπόθεση για να πάνε οι πολίτες ενημερωμένοι -για το τι τους ξημερώνει- στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή (αν στηθούν τελικά)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01