21/07/2019 17:10:38

Απόφαση με μεγάλο ρίσκο

 

Να ξεκαθαρίσω απο την αρχή ότι θεωρώ την απόφαση για δημοψήφισμα μια κίνηση με μεγάλα πολιτικά ρίσκα για την χώρα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Και αυτό, γιατί πίστευα και πιστεύω, αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεντεύξεις του,ότι "η κυβέρνηση έχει ισχυρή λαϊκή εντολή και την στήριξη του κόσμου να διαπραγματευτεί σκληρά για να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία".

Τελεία και παύλα.

Απο την στιγμή που ο πρωθυπουργός πήρε μια τέτοια απόφαση, οφείλει ο ίδιος και ολα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,να ξεκαθαρίσουν δυο πράγματα,πριν πάνε οι πολίτες στις κάλπες.
1) Αν η απόφαση του λαού είναι ΟΧΙ, τι θα σημαίνει αυτό στην διαπραγμάτευση, με ποια συμφωνία θα γίνει η κουβέντα και αν θα βρεθούμε σε καλύτερο περιβάλλον απο αυτό που αφήσαμε πριν μια εβδομάδα.

Και τι θα κάνει αν οι δανειστές έχουν την ίδια στάση.

2) ποια θα είναι η απόφαση του πρωθυπουργού αν οι πολίτες δεν υποστηρίξουν την θέση του και ψηφίσουν ΝΑΙ.

Οι απαντήσεις - οι καθαρές απαντήσεις - σε αυτά τα δυο ερωτήματα είναι προϋπόθεση για να πάνε οι πολίτες ενημερωμένοι -για το τι τους ξημερώνει- στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή (αν στηθούν τελικά)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.