search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:43
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-07

16.07.2015 05:54
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 16-07 - Media

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “ΦΠΑ δρεπανηφόρος”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% για άλλες 13 κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών έκρυβε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αλλάζοντας ουσιαστικά τις προβλέψεις του αρχικού νομοσχεδίου”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Οι κινήσεις Τσίπρα μετά το ρήγμα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αποφασισμένος να συνεχίσει στον δύσβατο δρόμο, να “κλειδώσει” τη συμφωνία και να απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο του Grexit και της καταστροφής της χώρας φέρεται ότι είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη μεταμεσονύκτια ψηφοφορία και τις “διαρροές” του ΣΥΡΙΖΑ, που ωστόσο προκάλεσαν ζήτημα δεδηλωμένης”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ναι ” στη συμφωνία “όχι” στον Τσίπρα”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “με την τεχνητή αναπνοή της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, τοποθετώντας επάνω από όλα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, κρατιέται στη…ζωή η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Υπεψηφίσθηκε στην Βουλή η συμφωνία με τους εταίρους”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “υπερψηφίσθηκε τα ξημερώματα στην Ολομέλεια της Βουλής , με 229 ψήφους υπέρ, έναντι 64 κατά και 6 “παρών”, το νομοσχέδιο “Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ)” με μέτρα και μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο για την συμφωνία της Κυβερνήσεως με τον ESM και την παροχή της πολυπόθητης ρευστότητος μέσω του νέου δανείου”.

 

Η ΑΥΓΗ: “Προχωράμε…”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα με 229 “ναι”, η κυβέρνηση προχωρά έχοντας ως προτεραιότητα να κλειδώσει η συμφωνία με εξασφαλισμένες για πρώτη φορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, μια σαφή δέσμευση για το χρέος και ένα αναπτυξιακό πακέτο”.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Συνεχίζει πληγωμένος μέχρι νεωτέρας”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “με τραύματα βγήκε η κυβέρνηση από την ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 39 συνολικά διαχώρισαν τη θέση τους από την επιλογή του πρωθυπουργού να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές”.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “229 “ναι” και σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “με καθαρή πλειοψηφία 229 “ναι” , αλλά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υφίσταται πολιτική ήττα, καθώς το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται βαθύτερο με 32 βουλευτές να ψηφίζουν “όχι”, 6 να δηλώνουν “παρών” και μια να απέχει εγκρίθηκαν χθες από τη Βουλή η συμφωνία με τους εταίρους και η πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Μην παραδοθείς! Υπάρχει διέξοδος με εργατική-λαϊκή πάλη”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “συγκλονιστικό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. ‘Όταν η “κεφαλή” του έφτανε στην Ξενοφώνος (Σύνταγμα), η “ουρά” βρισκόταν στην Ομόνοια. Ήταν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες που έστειλαν μήνυμα ελπίδας ότι υπάρχει άλλος δρόμος”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Σύγκρουση στο βήμα συναίνεση στα μέτρα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην υπερψήφιση των προαπαιτούμενων για τη συμφωνία με τους δανειστές συνοδεύτηκε από μια επιχείρηση πόλωσης που σημάδεψε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε έτσι να περιορίσει τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ-χωρίς να το κατορθώσει, όπως φάνηκε στην ψηφοφορία”.

 

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Δειλή και άδηλη δεδηλωμένη”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “τα “Όχι” στον ΣΥΡΙΖΑ, η κρίση στους ΑΝ.ΕΛΛ. και το πολιτικό κόστος της αντιπολίτευσης δημιουργούν σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας του σημερινού σχήματος. Ώρα κυβερνητικών και κομματικών αποφάσεων για τον Τσίπρα και δίλημμα μεταξύ της “ανοχής ” και της οικουμενικής”.

 

kontranews: “Γρήγορα ανασχηματισμό και εκλογές για να φύγουν οι υπονομευτές 39 αντάρτες. Λαφαζάνης-Ζωή προσπάθησαν να ρίξουν τον Αλέξη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “λειτουργώντας με πρακτικές συνωμοτών και θράσος αποστατών οι φράξιες του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου υπονόμευσαν ανοιχτά την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα καταψηφίζοντας τη συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ναι” με βαρύ τίμημα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε δίνει εισέρχεται, πλέον, η κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας. Παρά τις 229 θετικές ψήφους στη συμφωνία με τους δανειστές, το βαθύ ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει τις ισορροπίες και καθιστά δύσκολη τη συγκατοίκηση με την Αριστερή Πλατφόρμα”.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “229 “ναι” στα μέτρα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 229 βουλευτών (έναντι 64 όχι, 6 παρών και μιας απουσίας), αλλά και βαρύτατες απώλειες 39 βουλευτών για την κυβερνητική πλειοψηφία, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας διάσωσης της ελληνικής οικονομίας”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40