search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:15
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 17-07-2015

17.07.2015 05:12
Είστε βραδινός τύπος; Πόσο κινδυνεύετε από διαβήτη - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τι έρχεται στις τράπεζες!”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “την ερχόμενη Δευτέρα ή το αργότερο την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει (ύστερα από τρεις εβδομάδες ταλαιπωρίας) το όριο του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) και να στείλει με τα αεροπλάνα της 900.000.000 ευρώ στην Αθήνα ώστε να ενισχυθούν οι ελληνικές τράπεζες για μια εβδομάδα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Βόμβες σε συντάξεις Δημοσίου. Σε δίνη ο Τσίπρας μετά τους “39”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “καταργείται ο παλιός τρόπος υπολογισμού. Στη σύνταξη με τη βασική των 360 ευρώ και την αναλογική βάσει εισφορών. Τέλος και στη θεμελίωση εξόδου με 25ετία, πόσα χάνουν όσοι φεύγουν με 28, 30 και 35 έτη”. Σε άλλο σημείο η εφημερίδα αναφέρει ότι “έστειλε μήνυμα στους αντάρτες να αλλάξουν γνώμη εν όψει των νέων μνημονιακών ψηφοφοριών, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να κυβερνήσει με μειοψηφία στη Βουλή. Σκέψεις για εκλογές το φθινόπωρο”.

ΕΣΤΙΑ: “Νέο κόμμα (;) από τον κ. Τσίπρα”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “θεωρούμε λοιπόν ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να προτιμήσει να απεμπλακεί ο ίδιος από τον Σύριζα και να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σχήμα, με ευρωπαϊκή προοπτική. Πολλώ μάλλον αφού με τα σημερινά στελέχη του Σύριζα, ακόμη και αυτά που τον ακολούθησαν στις μέχρι τώρα ψηφοφορίες στην Βουλή αλλά επιμένουν στην ακραία αριστερή ρητορεία, δεν είναι δυνατόν να σχηματίσει αξιόπιστο σχήμα”.

Η ΑΥΓΗ: “Αλ. Τσίπρας: Εκτός πλειοψηφίας οι “32”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “η επιλογή των “32” καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην Ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς” αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο χθεσινής σύσκεψης στελεχών κυβέρνησης και κόμματος στο Μαξίμου εν όψει και του σημερινού ανασχηματισμού”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Σύρριζα στη ρήξη”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “πολύ κοντά στη ρήξη μοιάζει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έδειξε χθες την έξοδο στους διαφωνούντες, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά όχι μόνο , ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές το φθινόπωρο, είτε το κόμμα του παραμείνει ενωμένο είτε όχι. Στον ανασχηματισμό, που αναμένεται να ανακοινωθεί τελικά σήμερα, βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση των υπουργών που ψήφισαν “όχι” στα προαπαιτούμενα, δηλαδή των Λαφαζάνη, Στρατούλη και Ήσυχου”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Προαναγγελία ρήξης με τους διαφωνούντες”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε μια πρώτη κίνηση ξεκαθαρίσματος του ενδοκομματικού τοπίου, το οποίο προέκυψε μετά την πρώτη ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, προχώρησε χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνισε, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ότι δεν θεωρεί πλέον τους 32 βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ο λαός να βρεθεί σε θέση μάχης ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “σε θέση μάχης καλούν τους εργαζόμενους και το λαό συνδικαλιστικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος την επομένη από την πρώτη ψηφοφορία μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, το “μνημόνιο Τσίπρα”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Τα πρώτα καλά νέα. Ανοίγουν από Δευτέρα οι τράπεζες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με 900 εκατ. ευρώ μέσω του ELA ο Μάριο Ντράγκι έδωσε ανάσα στις τράπεζες που αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τη Δευτέρα, με διατήρηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά με διεύρυνση των εργασιών τους”.

Kontranews: “Εκλογές τώρα για να ενωθεί ο λαός σε ένα μεγάλο πατριωτικό κεντροαριστερό κόμμα με ηγέτη τον Αλέξη”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βλέπει τον ηγέτη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την πολυεπίπεδο κρίση στην οποία την οδήγησε η λεηλασία που συντελέστηκε από το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα της αρπαχτής, της απάτης και της μίζας”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Σωσίβιο στις τράπεζες”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το άνοιγμα της χρηματοδότησης για ποσό της τάξης των 900 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενώ εξίσου σημαντικές με το “ξεπάγωμα” του ELA είναι οι αναφορές του Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ίσως ανοίξουν τη Δευτέρα”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:15