search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:46
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 20-07-2015

20.07.2015 05:42
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 20-07-2015 - Media

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

 

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 23% Ρίχτερ σε αγορά & νοικοκυριά

Η εφημερίδα γράφει ότι «ανατιμήσεις φωτιά σε εκατοντάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες υψηλής ζήτησης προκαλούν οι αναπροσαρμογές στους συντελεστές ΦΠΑ, που έχουν φέρει σε κατάσταση νευρικής κρίσης νοικοκυριά και επιχειρηματίες».

ΕΘΝΟΣ: Στην πρέσα 150.000 ασφαλισμένοι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «κλείνουν οι πόρτες της πρόωρης συνταξιοδότησης για τουλάχιστον 150.000 ασφαλισμένους που έχουν ήδη συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης και “κυνηγούν” το όριο ηλικίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανατροπές στα όρια ηλικίας- Μπάχαλο με ΦΠΑ 13%-23%

Η εφημερίδα γράφει ότι «ποιοι ασφαλισμένοι πάνε από τα 50 στα 55 και ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν στα 62 και τα 67 έτη. Ποιοι γλιτώνουν στην τελευταία στιγμή τις ανατροπές». «Αλαλούμ σε χοιρινό-μοσχαρίσιο κρέας, κιμά, σουβλάκια, νερά, καφέδες και ποτά, σαλάτες λαχανικών, λουλούδια και φωτιά».

ΕΣΤΙΑ: Η παράτολμη πολιτική Τσίπρα

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τώρα που τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν και ο κίνδυνος του Grexit φαίνεται να απομακρύνεται, καλό θα ήταν ο Πρωθυπουργός να κάνει μια αποτίμηση των κινήσεών του κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας του. Ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι στην πολιτική πρέπει να αναλαμβάνονται ρίσκα, διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτυγχάνεται κάτι καλύτερο για τον τόπο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κάτω από 120 πέφτουμε

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε νέα δοκιμασία για ακόμη μια εβδομάδα θα υποβληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς την Τετάρτη ψηφίζεται από τη Βουλή το δεύτερο και αρκετά δυσκολότερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές. «Αν ο αριθμός των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι μεθαύριο μικρότερος των 120, πέφτει η κυβέρνηση», διαμηνύει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑώστε να μην υπάρξουν διαρροές».

ΤΑ ΝΕΑ: Στις Βρυξέλλες ψηφίζουν εκλογές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «κατανόηση βρίσκει στις Βρυξέλλες για τη δυσκολία που νιώθει να συνεχίσει να κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την “ανταρσία” της Αριστερής Πλατφόρμας. Στο πλαίσιο αυτό – και παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν θα προτιμούσε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής – οι πρόωρες εκλογές θεωρούνται μια διέξοδος για πολιτικό ξεκαθάρισμα».

Kontranews: Δεν εκβιάζεται από αποστάτες ο Αλέξης και πάει για εκλογές

Σύμφωνα με την εφημερίδα «αποφασισμένος να προσφύγει σε εκλογές εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απορρίπτοντας τους εκβιασμούς που προέρχονται από το μέτωπο των αποστατών Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά τις παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας που απειλεί να μην ψηφίσει στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτών».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Δεύτερη φοροεπιδρομή

Η εφημερίδα τονίζει ότι «αντιμέτωποι με ένα νέο φορο-πακέτο θα έρθουν σύντομα όλοι οι φορολογούμενοι, καθώς η κυβέρνηση έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των εταίρων που δεν εντάχθηκαν στην πρώτη φάση της νέας φοροεπιδρομής του τρίτου μνημονίου, που περιλαμβάνει τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, στην έκτακτη εισφορά, στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, αλλά και των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:42