search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:15
MENU CLOSE

Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στη γη (Photos +Video)

24.07.2015 15:43
Αυτό είναι το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στη γη (Photos +Video) - Media

Είναι κυριολεκτικά ένα κομμάτι βράχου, μέσα στη θάλασσα, μόλις 0,012 τετραγωνικών χιλιομέτρων ενώ αριθμεί 1200 κατοίκους.

 

Είναι κυριολεκτικά ένα κομμάτι βράχου, μέσα στη θάλασσα, μόλις 0,012 τετραγωνικών χιλιομέτρων ενώ αριθμεί 1200 κατοίκους.

Πρόκειται για την νησίδα  Santa Cruz del Islote  που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Κολομβίας, με 90 σπίτια, δύο καταστήματα, ένα εστιατόριο και ένα σχολείο.

Στο νησί κανείς μπορεί να φτάσει με πλοίο από την πόλη Καρταχένα της Κολομβίας,  και είναι τέσσερις φορές πιο κατοικημένη από το Μανχάταν.

Ανακαλύφθηκε μόλις πριν 150 χρόνια από μια ομάδα ψαράδων, οι οποίοι ταξίδευαν από την παραθαλάσσια πόλη Μπαρού και πατώντας στο πόδι τους στο νησάκι διαπίστωσαν πως δεν είχε κουνούπια, κάτι σπάνιο στην περιοχή.

Ο χώρος, όπως, είναι φυσικό είναι περιορισμένος και έτσι πολλές δομές επεκτείνονται και πάνω από το νερό.

Ο μόνος κενός χώρος πάνω στο νησάκι είναι μια μικρή αυλή.

Ωστόσο, το Santa Cruz del Islote δεν έχει γιατρούς, σταθερή παροχή νερού ενώ η μοναδική γεννήτρια λειτουργεί για μόλις πέντε ώρες την ημέρα.

Η ζωή στο νησί είναι ειρηνική ενώ οι ντόπιοι κερδίζουν τα προς το ζην μέσω του τουρισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11