search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 29-07-2015

29.07.2015 05:35
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στις 29-07-2015 - Media

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Φόρος εισοδήματος σε 12 δόσεις. Ανάσα στους πολίτες και σίγουρα έσοδα (με τόκο!) για το κράτος.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Σε 12 δόσεις μπορούν να πληρώσουν και φέτος οι πολίτες τον φόρο εισοδήματος ή όποιον άλλο φόρο δεν μπορούν να καταβάλουν εγκαίρως! Πρόκειται για μια διευκόλυνση που δίνει μεν μια ανάσα στους φορολογουμένους, αλλά επί της ουσίας βοηθά το υπουργείο Οικονομικών να διασφαλίσει τα φορολογικά έσοδά του και μάλιστα με… τόκο”.

ΕΘΝΟΣ: “Με καπέλο οι τιμές στα καύσιμα. Σε ελεύθερη πτώση το αργό πετρέλαιο-Από 60 δολάρια στα 47 δολάρια σε έναν μήνα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “‘Ερευνα του “Εθνους” αποκαλύπτει άγρια κερδοσκοπία στις τιμές των υγρών καυσίμων. Παρά τη “βουτιά” κατά 20% του αργού πετρελαίου μέσα σε έναν μήνα, οι μειώσεις δεν έχουν περάσει στις αντλίες των πρατηρίων”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “‘Όλες οι αλλαγές στα capital controls. Οδηγός επιβίωσης για επιχειρήσεις. Τι ισχύει για τις αναλήψεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “Τα… σκοινιά που θα τις κρατήσουν ζωντανές αναζητούν οι ελληνικές επιχειρήσεις την ώρα που τα τραπεζικά λιμάνια ζουν την τρικυμία από τα capital controls και οι συναλλαγές με το εξωτερικό έχουν ναυαγήσει”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Το “σταυρόλεξο” του κ. Αλ. Τσίπρα. Γιατί ο Π. Λαφαζάνης δεν αποτελεί απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Η προεκλογικού τύπου ομιλία Λαφαζάνη στο Πεδίον του ‘Αρεως την ζεστή βραδυά της Δευτέρας δημιούργησε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ των πυλών της διασπάσεως”.

Η ΑΥΓΗ: “Ωρα αποφάσεων. Αύριο η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τις συλλογικές διαδικασίες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Στην Κ.Ε., που στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. αποφασίστηκε να συγκληθεί την Πέμπτη, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος την επόμενη περίοδο”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Στα χαρακώματα. Στοιχίζουν τις δυνάμεις τους τα αντίπαλα στρατόπεδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Θέσεις μάχης παίρνουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ αύριο. Με κινήσεις τακτικής επιδιώκουν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο εσωτερικό του κόμματος, προτείνοντας: η πλευρά του Αλ. Τσίπρα, τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, που σημαίνει εκλογή συνέδρων και διαμόρφωση νέων συσχετισμών και η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη, διαρκές συνέδριο, που σημαίνει διατήρηση των υπαρχόντων συσχετισμών”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Διπλή έρευνα για Βαρουφάκη και συνεργάτες. Για το σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “Σε διπλή παρέμβαση στην υπόθεση του Plan B, για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή που ενορχήστρωνε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, προέβησαν χθες, σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο, οι εισαγγελικές αρχές, ενώ η πολιτική θύελλα για τον τέως υπουργό Οικονομικών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Φέρνουν “καύσωνα” αντιλαϊκών μέτρων. Διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “Με “εντατικούς ρυθμούς” συνεχίζονται τα αντιλαϊκά παζάρια που έχουν ξεκινήσει στην Αθήνα ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα “τεχνικά κλιμάκια” των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τη νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που θα τη συνοδεύει”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Τρίτο κύμα μέτρων μέσα στον Αύγουστο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τον σκόπελο μιας ψηφοφορίας στη Βουλή για νέα προαπαιτούμενα, αν και οι Βρυξέλλες επιμένουν”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Επιμένουν οι Βρυξέλλες, αντιστέκεται η Αθήνα για ψήφιση νέων προαπαιτουμένων μέσα στον Αύγουστο. Η εκπρόσωπος της ΕΕ μίλησε και πάλι για “νέες μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη των δανειστών”.

Kontranews: “Πράκτορας και όργανο των κερδοσκόπων ο Βαρουφάκης. ‘Αργησε να τον πάρει μυρωδιά ο Αλέξης”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Σε διατεταγμένη υπηρεσία πανίσχυρων οικονομικών λόμπι και ξένων μυστικών υπηρεσιών φαίνεται ότι βρισκόταν ο πολυπράγμων Γιάνης Βαρουφάκης από την εποχή που συνεργαζόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Με capital controls θα ανοίξει το Χ.Α. Αγορά δύο ταχυτήτων για ‘Ελληνες και ξένους επενδυτές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Μετά από σχεδόν πέντε εβδομάδες “αργίας”, το Χρηματιστήριο της Αθήνας αναμένεται να επαναλειτουργήσει. Το σχέδιο οριστικοποιήθηκε χθες, σε σύσκεψη του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα και του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλου”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Ντεμπούτο για κουαρτέτο. Στην Αθήνα οι επικεφαλής των δανειστών. Στο “μικροσκόπιο” οι επιπτώσεις της ύφεσης”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Οι επιπτώσεις της ύφεσης στο σύνολο της οικονομίας βρίσκονται από χθες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με το κουαρτέτο των δανειστών, οι επικεφαλής των οποίων “προσγειώνονται” σήμερα στην Αθήνα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44