search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:33
MENU CLOSE

Βραζιλία: Δεχόμαστε τους πρόσφυγες με “ανοιχτές αγκάλες” – 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία προτίθεται να φιλοξενήσει η Βενεζουέλα

08.09.2015 05:59
Βραζιλία: Δεχόμαστε τους πρόσφυγες με "ανοιχτές αγκάλες" - 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία προτίθεται να φιλοξενήσει η Βενεζουέλα   - Media

Η Βραζιλία υποδέχεται τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική με “ανοιχτές αγκάλες”, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ.

 

Η Βραζιλία υποδέχεται τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την βόρεια Αφρική με “ανοιχτές αγκάλες”, δήλωσε η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ.

“Θα ήθελα να αδράξουμε αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβουμε τη θέση της κυβέρνησής μας όσον αφορά την υποδοχή ανθρώπων που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και θα ήθελαν να έρθουν να ζήσουν, να εργαστούν και να συμβάλουν στην ευημερία και την ειρήνη στην Βραζιλία”, δήλωσε η Ρουσέφ μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο TeleSur.

“Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, της κρίσης την οποία περνάμε, εμείς εξακολουθούμε να δεχόμαστε τους πρόσφυγες με ανοιχτές αγκάλες”, πρόσθεσε η Ρουσέφ.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτό, η Βραζιλία έχει υποδεχθεί 1.700 Σύρους πρόσφυγες από το 2013, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες πως έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να διοργανώσει την υποδοχή 20.000 προσφύγων από την Συρία στους κόλπους της συριακής κοινότητας της Βενεζουέλας.

“Έδωσα εντολή (στην υπουργό Εξωτερικών) Ντέλσι Ροντρίγκες να συναντηθεί με την συριακή κοινότητα, καθώς η Βενεζουέλα θα υποδεχθεί 20.000 Σύρους στους κόλπους της συριακής διασποράς”, δήλωσε ο Μαδούρο.

“Θέλω οι 20.000 Σύροι, οι συριακές οικογένειες, να έρθουν στην πατρίδα μας την Βενεζουέλα”, σημείωσε ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει στη χώρα του “μια μεγάλη συριακή κοινότητα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18