search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:27
MENU CLOSE

Νέα χαλάρωση στα capital controls – Αναλυτικά όλες οι αλλαγές

26.09.2015 06:32
Νέα χαλάρωση στα capital controls - Αναλυτικά όλες οι αλλαγές - Media

Νέα χαλάρωση στους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Νέα χαλάρωση στους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πλέον κάθε καταθέτης θα μπορεί να μεταφέρει έως και 500 ευρώ στο εξωτερικό κάθε μήνα, μέσω τραπέζης, αλλά και μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ιδρυμάτων πληρωμών και υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων.

Παράλληλα χαλαρώνουν και οι περιορισμοί για το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών, με ρητή αναφορά στους νέους φοιτητές και τους φαντάρους.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες θα μπορούν να ανοίξουν λογαριασμό, ταμιευτηρίου ή όψεως υπό τους εξής όρους:

Οι μεν φοιτητές θα πρέπει να είναι άτομα που θα σπουδάσουν για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους- οι οποίοι θα μπορούν να γίνουν και συνδικαιούχοι σε λογαριασμούς που υπάρχουν ήδη- ενώ οι αλλαγές για τους φαντάρους αφορούν εκείνους που θα κληθούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους από τις 25 Σεπτεμβρίου. Όμως και στις δύο κατηγορίες, τα άτομα θα πρέπει να μην έχουν ήδη τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους.

Επιπλέον, όσον αφορά άτομα που νοσηλεύονται στο εξωτερικό, θα επιτρέπονται πλέον συναλλαγές έως και 2.000 ευρώ ανά μήνα, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Τέλος, το ΥΠΟΙΚ επιτρέπει την πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης για κάλυψη εξόδων διαβίωσης, έως το ποσό των 1.800 ευρώ ανά μήνα, εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως του δικαιούχου σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα.

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές στο ΦΕΚ:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:25