search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:01
MENU CLOSE

ΝΔ: Οριστικά στις 20 Δεκεμβρίου οι εκλογές – Προβληματισμός για το κόστος

03.12.2015 05:54
ΝΔ: Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκλογή νέου προέδρου - Media

«Kλείδωσε» η ημερομηνία εκλογής για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ αν χρειαστεί ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. 

«Kλείδωσε» η ημερομηνία εκλογής για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ αν χρειαστεί ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. 

Σήμερα αναμένεται και τυπικά να κλείσει το ζήτημα καθώς στην ΚΕΦΕ θα φτάσει αναλυτικά η προσφορά της εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά πάρχει έντονος προβληματισμός για την κάλυψη του κόστους το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αγγίζει το 1 εκ. ευρώ, ωστόσο βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη συζητήσεις με την εταιρεία προκειμένου να πέσει η τιμή καθώς όπως είναι γνωστό το ταμείο είναι μείον.  

Ένα μέρος του κόστους αναμένεται να καλυφθεί από τα 3 ευρώ που θα δίνουν οι ψηφοφόροι λίγο πριν προσέλθουν στην κάλπη, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή που θα υπάρξει, την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Επίσης στα μείον είναι ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν παραμονές των Χριστουγέννων και μάλιστα την τελευταία Κυριακή όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Θόδωρος Αμπατζόγλου, καθώς η πλευρά του υποψήφιου προέδρου διαμαρτύρεται για την αποχώρηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου από την προεδρία της ΚΕΦΕ, εκτιμώντας ότι πολιτικά δεν μπορεί να σταθεί το επιχείρημα του κωλύματος. 

Το παρασκήνιο της συμφωνίας 

Μέχρι όμως να φτάσουμε στην συμφωνία, προηγήθηκε ένας τηλεφωνικός μαραθώνιος που κράτησε περίπου πέντε ώρες , μεταξύ της ΚΕΦΕ και των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. 

Χθες στις 11 το πρωί η εταιρεία τηλεπικοινωνίας επικοινωνεί με τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και απαντά προφορικά, ότι θα μπορούσε να αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών αλλά μετά τις 19 Δεκεμβρίου. 

Ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ξεκινά κύκλο τηλεφωνημάτων με τους Ευ. Μεϊμαράκη, Κυρ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα και τον Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να τους ρωτήσει αν συμφωνούν να γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου. 

Αρχικά αντέδρασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο μεν πρώτος θα προτιμούσε έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στις 10 Ιανουαρίου, ώστε να υπήρχε μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ ο δεύτερος ήθελε να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου όπως αρχικά είχε πει. 

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είχαν κανένα πρόβλημα και συμφώνησαν με την ημερομηνία καθώς εκτίμησαν πως θα ήταν μεγάλο το πλήγμα όπως και το χρονικό διάστημα η ΝΔ να οδηγηθεί στις εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου. Παράλληλα υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε το κόμμα να διακινδυνεύσει και να διεξάγει τις εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου καθώς υπήρχε ο φόβος ενός νέου φιάσκου. 

Στην συνέχεια ακολούθησε δεύτερος κύκλος τηλεφωνημάτων, προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις που υπήρχαν από τους δύο εκ των τεσσάρων υποψηφίων. Τελικά ανάβουν το «πράσινο φως» και στις 18:30 συνεδρίασε η ΚΕΦΕ χωρίς όμως την παρουσία του Θόδωρου Αμπατζόγλου που είναι ο εκπρόσωπος του κ. Μεϊμαράκη, ο όποιος είχε διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές πως συμφωνεί με όποια απόφαση πάρει η ΚΕΦΕ.

 

Πηγή: real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15