search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Παππάς: 20.000 ευρώ το κόστος της μελέτης για τις τηλεοπτικές άδειες

08.03.2016 14:37
Παππάς: Φυσικός σύμμαχος της ΝΔ, το ΔΝΤ - Media
Στο χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος της μελέτης του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε έγγραφη απάντηση του προς τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη

 

Στο χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος της μελέτης του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε έγγραφη απάντηση του προς τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

«Η εν λόγω εμπειρογνωμοσύνη αφορά “policy proposals”. Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει φορέας που να μπορεί να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Κρίθηκε δε σκόπιμο να μην εμπλακούν Έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία της», σημειώνει στην απάντηση του ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Νίκος Παππάς «έτσι, η εμπειρογνωμοσύνη ανατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο, ένα κορυφαίο διεθνές πανεπιστημιακό ίδρυμα διδακτορικού και μεταδιδακτορικού επιπέδου. Καθώς συμμετέχουν σε αυτό κράτη – μέλη της Ε.Ε. θεωρείται το κατ’ εξοχήν Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο και παράγει έρευνα αιχμής σε όλο το φάσμα των οικονομικών, νομικών και πολιτικών επιστημών».

Στην απάντηση του ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι το Florence School of Regulation – Communications and Media (FSR Comms & Media) αποτελεί τμήμα του ερευνητικού κέντρου του EUI και πέρα της σημαντικής επιστημονικής έρευνας που εκπονεί σε ζητήματα ΜΜΕ και Τηλεπικοινωνιών «εκπαιδεύει στελέχη των Ρυθμιστικών Αρχών όλης της Ευρώπης καθώς και άλλων φορέων της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC)».

Ο Νίκος Παππάς σημειώνει ακόμα στην απάντηση του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη πως «για όσους ανησυχούν για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, τους ενημερώνουμε ότι έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση δαπανών στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα οι αρχικές πιστώσεις για το έτος 2016 είναι μειωμένες κατά 4.117.000 ευρώ ή 11,03% από τις αρχικές πιστώσεις του 2015».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01