search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:50
MENU CLOSE

Σοβαρές καταγγελίες κατά Στεργιώτη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1909
24-03-2016
25.03.2016 04:00
2285243.jpg
Ο «φόβος κι ο τρόμος» των υπαλλήλων της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έχει γίνει ο απερχόμενος πρόεδρος Αντώνης Στεργιώτης.

 

Ο «φόβος κι ο τρόμος» των υπαλλήλων της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) έχει γίνει ο απερχόμενος πρόεδρος Αντώνης Στεργιώτης.
 
Οι εργαζόμενοι της ανεξάρτητης αρχής έχουν προβεί σε σοβαρές καταγγελίες για διώξεις και απειλές με πολλαπλά περιστατικά σκληρών επιθέσεων κατά στελεχών της ΕΕΕΠ και εκπροσώπων των εργαζομένων από τον ίδιο και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, αφού έτσι κι αλλιώς η θητεία του έχει λήξει από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς να ανανεωθεί.
 
Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της Επιτροπής, ο απερχόμενος πρόεδρος έχει εξαπολύσει πολλαπλές σκληρές επιθέσεις κατά στελεχών της ΕΕΕΠ και εκπροσώπων των εργαζομένων, ενώ, κατά καιρούς, στρέφει τα πυρά του ακόμα και κατά των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσπαθούν επίσης να κατανοήσουν «τους λόγους για τους οποίους μια αριστερή κυβέρνηση ανέχεται τέτοιες πρακτικές κατά των εργαζομένων σε ανεξάρτητη αρχή», ενώ, όπως αναφέρουν, «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άδικη απομάκρυνση – με άρση της νόμιμης απόσπασης – του ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΕΕΠ».
 
Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου προς τους εργαζόμενους της ανεξάρτητης αρχής επισημαίνεται πως η απόφαση του Στεργιώτη «καταλύει κάθε δημοκρατική έννοια και γυρίζει την ανεξάρτητη αρχή σε άλλες πρακτικές του παρελθόντος». Μάλιστα όπως επισημαίνεται, «η θέση που έλαβε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, αποφασίζοντας μονομερώς να εισηγηθεί την άρση της απόσπασης του στελέχους, χωρίς να του δώσει το δικαίωμα να καταθέσει την άποψή του, όπως οφείλει να κάνει ο πειθαρχικά διοικητικός προϊστάμενος, μας αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για την αντικειμενικότητά του».
 
Οι εργαζόμενοι προσθέτουν πως «επτά διευθυντές της ΕΕΕΠ είδαν την πόρτα της εξόδου και οδηγήθηκαν σε παραίτηση, επειδή είχαν διαφορετική άποψη ή δεν ήταν προσκείμενοι στον Στεργιώτη». Για τον λόγο αυτό ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι ο στενός φίλος του Στεργιώτη και για κάποια περίοδο συνεργάτης στο Καζίνο Λουτρακίου Δημήτρης Παναγέας τοποθετήθηκε στην τριμελή επιτροπή της ΕΕΕΠ που ελέγχει τον OΠΑΠ. Διορίστηκε στις 18 Ιουνίου, αλλά στις 2 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε μετά από παρέμβαση πέντε μελών της ανεξάρτητης αρχής. Τότε είχε αποκαλυφθεί πως καλείται να ελέγξει τον ΟΠΑΠ, ενώ διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ, ύψους 3.000.000 ευρώ, από τον Οργανισμό. Όμως ο Παναγέας παραμένει ακόμα και σήμερα στην ΕΕΕΠ διά της πλαγίας οδού. Ως «εξωτερικός συνεργάτης» αναλαμβάνει διάφορες νομικές υποθέσεις χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στη «Διαύγεια», από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχει αναλάβει εργασίες ύψους 26.343 ευρώ.
 
Μάλιστα, ο Στεργιώτης του παραχώρησε και γραφείο στο κτήριο της ΕΕΕΠ, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Επιτροπής.
Ο Στεργιώτης πάντως υποστηρίζει για τις καταγγελίες ότι είναι «ασυνάρτητες και αναληθείς».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:50