search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:48
MENU CLOSE

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να βρουν την πολιτική βούληση για επίλυση

04.04.2016 20:37
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Φρικαλεότητες από Αζέρους - Αποκεφάλισαν ηλικιωμένους που αρνήθηκαν να φύγουν - Media

«Οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να βρουν την πολιτική βούληση για να επιλύσουν την σύγκρουση στο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να βρουν την πολιτική βούληση για να επιλύσουν την σύγκρουση στο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον οποίο διεκδικούν το Γερεβάν και το Μπακού, δήλωσε σήμερα κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

«Ουσιαστικά, εναπόκειται στους ηγέτες των δύο χωρών –της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν– να βρουν την πολιτική βούληση…για να καταλήξουν σε μια κατάπαυση του πυρός και να επιτύχουν μόνιμη ειρήνη», τόνισε ο Τόνερ.

«Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε ως (κράτος) μέλος της Ομάδας Μινσκ να κάνουμε προσπάθειες για να επαναφέρουμε και τις δύο πλευρές στην διαδικασία διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε παράλληλα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την οποία εξέτασαν τις προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Πράγματι, μίλησαν σήμερα τηλεφωνικά… για να συζητήσουν σχετικά με τις προσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο άμεσος τερματισμός της βίας που ξέσπασε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και ενθάρρυναν από κοινού την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να ξαναρχίσουν συνομιλίες για τη διευθέτηση υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)», δήλωσε ο Τόνερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:48