search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:31
MENU CLOSE

Αξιολόγηση – Cosa Nostra

18.04.2016 07:34
Ξεκινούν σκληρές διαπραγματεύσεις για κλείσιμο αξιολόγησης και χρέος - Media

Οι μαφιόζοι- στον κινηματογράφο- κάποιες φορές «προσφέρουν» ένα δώρο που δεν μπορεί να αρνηθεί με κανέναν τρόπο ο αποδέκτης του. Πρόκειται για το «δώρο» που δένει αιωνίως τον… ευεργετούμενο με τον μαφιόζο «ευεργέτη». 

 

Οι μαφιόζοι- στον κινηματογράφο- κάποιες φορές «προσφέρουν» ένα δώρο που δεν μπορεί να αρνηθεί με κανέναν τρόπο ο αποδέκτης του. Πρόκειται για το «δώρο» που δένει αιωνίως τον… ευεργετούμενο με τον μαφιόζο «ευεργέτη». Στην προκειμένη περίπτωση, το «δώρο»  που δεν μπορεί να αρνηθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης …

Οι δανειστές παρά τις μεταξύ τους επιμέρους διαφωνίες συμφωνούν στα βασικά:

Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό ασφυκτικό οικονομικό – άρα και πολιτικό—έλεγχο «αιωνίως»
Σ’ αυτήν την αιωνιότητα η Ελλάδα θα υπάρχει για να ξεπληρώνει πανωτόκια χρεών με άμεσο (περικοπές κοινωνικών δαπανών- περικοπές αμοιβών- σαφάρι φόρων κλπ) και έμμεσο (ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ξεπούλημα υποδομών κλπ) τρόπο.
Ύψιστος στόχος (των δανειστών) η χειραγώγηση των πολιτικών εξελίξεων έτσι ώστε το «πρόγραμμά» τους να συνεχίζεται κανονικά και αδιατάρακτα ανεξάρτητα από το ποιες πολιτικές  εγχώριες  δυνάμεις  θα το υλοποιούν.

Οι (όχι αμελητέες) διαφωνίες των δανειστών έχουν να κάνουν με την διανομή της ελληνικής λείας:

Ποιος, πότε και τι εισπράττει – σε ρευστό και κυρίως σε είδος (λιμάνια, αεροδρόμια, υποδομές, νερά, ΔΕΗ, φυσικοί πόροι, ιδιωτική περιουσία)
Ποιος ελέγχει σε γεωστρατηγικό επίπεδο το ελληνικό οικόπεδο.

Είναι προφανές ότι οι μάχες και οι συμβιβασμοί μεταξύ των δανειστών διεξάγονται στον ελληνικό σβέρκο…

Ως εκ τούτου και για όποιον δεν  τρέφει ψευδαισθήσεις τα μελλούμενα έχουν ήδη βγει από την κρυστάλλινη σφαίρα και μπορεί να τα δει ο καθένας:

1.Δεν υπάρχει περίπτωση «ανακούφισης» του ελληνικού χρέους. Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός μηχανισμός ελέγχου της χώρας

2.Η αξιολόγηση (δηλαδή πόσα η χώρα δεσμεύεται να καταβάλλει το προσεχές διάστημα) θα ολοκληρωθεί με προβλέψεις για  μέτρα γύρω στα 5 δις ευρώ καθώς και για επιπρόσθετα μέτρα  4 δις που θα ψηφιστούν και θα εφαρμοστούν όταν το πρόγραμμα που ακολουθείται διαπιστωθεί- όπως είναι βέβαιο-  ότι δεν βγαίνει…

3.Οι γενικές (τρέχουσες- λογιστικές) διαδικασίες ελέγχου της χώρας θα παραμείνουν γερμανική υπόθεση, ο αμερικανικός έλεγχος  του «οικοπέδου»  ωστόσο, θα υπογραμμιστεί με την περεταίρω  στρατιωτική παρουσία της υπερδύναμης στο Αιγαίο.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις και γνώσεις για να αντιληφθεί κάποιος το ολοφάνερο:    Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχτεί ένα «δώρο» που αν το αρνηθεί, θα έρθει η… επόμενη. Του Κυριάκου…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:30