search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Λύση για διάσωση αγγελιόσημου και ΕΔΟΕΑΠ αναζητά το υπουργείο

26.04.2016 08:02
Λύση για διάσωση αγγελιόσημου και ΕΔΟΕΑΠ αναζητά το υπουργείο - Media

Λύση για το αγγελιόσημο και τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ εξακολουθεί να αναζητά το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τους εργοδότες και τα σωματεία των εργαζομένων.

 

Λύση για το αγγελιόσημο και τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ εξακολουθεί να αναζητά το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τους εργοδότες και τα σωματεία των εργαζομένων, αναφέρει ρεπορτάζ του enikonomia.gr.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης  ” Η κυβέρνηση στη διαπραγματευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιωνεί αργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

Δυστυχώς στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής εμμονης οι δανειστές επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιόσημου και για αυτό το λογο καλέσαμε  τη σημερινή συνάντηση για να δούμε εαν μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διασωσης του πόρου μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων και των σωματείων των εργαζομένων.

Διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα χωρίς να υπάρξει συμφωνία αλλά με τη δήλωση μιας διάθεσης να συνεχιστεί η συζήτηση αυτή”.

Σύμφωνα με το vima.gr  o υπουργός Εργασίας τόνισε ότι διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, «αλλά με τη δήλωση και από τις δύο πλευρές μίας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων των εργαζομένων στον Τύπο για να καθορίσουν την στάση του κλάδου.

Η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, (ΕΙΤΗΣΕΕ) σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να συζητήσει την πρόταση της κυβέρνησης υπό την προϋπόθεση να εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τα σωματεία των εργαζομένων από την πλευρά τους κάνουν λόγο για πρόταση της κυβέρνησης η οποία βρίσκεται στον αέρα, ζητώντας να παραταθεί η εισφορά του αγγελιόσημου ακόμα και μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή.

Το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των σωματείων των εργαζόμενων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η απεργία στα ΜΜΕ.

Χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, απηύθυναν πρόσκληση για συνάντηση στους συνδικαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και των ιδιοκτητών ΜΜΕ, για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33