search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:13
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο 56χρονος που εκβίαζε καταστηματάρχες προσποιούμενος τον ελεγκτή (Photos)

23.05.2016 13:51
Αυτός είναι ο 56χρονος που εκβίαζε καταστηματάρχες προσποιούμενος τον ελεγκτή (Photos) - Media

 

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ,  κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 56χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαπατούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων σε όλη την επικράτεια και αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Πρόκειται για τον ΤΡΕΝΤΟ Νικόλαο του Μιχαήλ, γεννηθέντα το 1960 στην Αθήνα:

Ειδικότερα, ο 56χρονος, που είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα, επικοινωνούσε  τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος = και προσποιείτο τον υπάλληλο διαφόρων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών ((Ε.Φ.Ε.Τ., Ι.Κ.Α., Τμήμα Υγιεινής, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.α.), χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα.

Στις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες απειλούσε τους ιδιοκτήτες με  «ελέγχους» στα καταστήματα τους για βεβαίωση παραβάσεων ή για «καταγγελίες» που επισύρουν υψηλά πρόστιμα, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή διαφόρων χρηματικών ποσών.

Η κατάθεση των χρημάτων πραγματοποιούνταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυε ο «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης και άνηκαν στον ίδιο ή τους συνεργάτες του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33