search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:30
MENU CLOSE

Γρανίτα ροδάκινο

07.06.2016 12:01
granita_rodakino.jpg

Πολύ αρωματική γρανίτα για τα λιλιπούτεια αλλά απαιτητικά μέλη της οικογένειάς μας.

 

Πολύ αρωματική γρανίτα για τα λιλιπούτεια αλλά απαιτητικά μέλη της οικογένειάς μας.

250 γρ. ζάχαρη

250 γρ. νερό

500 γρ. ροδάκινα χωρίς φλούδα και χωρίς κουκούτσια

3 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 βανίλια

Ελάχιστο αλάτι

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη βανίλια σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μούλτι για να τα κάνουμε πολτό.

Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τον πολτό από τα ροδάκινα, μαζί με τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν λίγο στο μάτι, μέχρι να φτάσουν λίγο πριν το βράσιμο.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού έχουν κρυώσει το σιρόπι και τα ροδάκινα, τα ενώνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.

Σκεπάζουμε με καπάκι και τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη.

Βγάζουμε κάθε μια ώρα και ανακατεύουμε καλά. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Αυτή τη διαδικασία θα την επαναλάβουμε 3-4 φορές. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:29