search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Κρεμασμένος στο κελί του εισαγγελέας που ερευνούσε σκάνδαλα του Ερντογάν

16.09.2016 18:51
Ερντογάν: Ο στρατός μας έχει κάθε δικαίωμα να εισέλθει χωρίς άδεια σε Συρία και Ιράκ - Media

 

Απαγχονισμένος στο κελί που ήταν έγκλειστος μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία, βρέθηκε ο 47χρονος Τούρκος εισαγγελέας, Σεϊφετίν Γιγκίτ, ο οποίος ερευνούσε τις δραστηριότητες του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της οικογένειάς του και κυρίως του γιου του, Μπιλάλ Ενρτογάν.

Ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τον αυτοεξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν είχε κατηγορήσει ευθέως ότι οργάνωσε το πραξικόπημα εναντίον του.

Ο Γιγκίτ είχε ασχοληθεί με ένα μέρος των δραστηριοτήτων της οικογένεια ςΕρντογάν, το 2013, όταν ήταν πρωθυπουργός. Ήταν ο εισαγγελέας που άνοιξε τον φάκελο περί διαφθοράς στη Δημόσια Επιχείρηση Στέγασης, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Μπιλάλ. Το σκάνδαλο που προκλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 οδήγησε με παραίτηση υψηλόβαθμων υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς στην δίωξη του γιου του Ερντογάν.

Η σορός του εισαγγελέα έχει μεταφερθεί από την φυλακή της Μπρούσας στην τοπική ιατροδικαστική υπηρεσία για εξέταση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11