search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:30
MENU CLOSE

Αλεξιάδης: Τέλος οι αποδείξεις για το 2016 στην εφορία – Τι θα γίνει με το πλαστικό χρήμα

07.10.2016 07:10
Αλεξιάδης: Καμία εξαγγελία μείωσης σε έστω έναν από τους 29 «άδικους» φόρους - Media

 

Τα έσοδα στο 9μηνο ξεπέρασαν κατά 1,4 δισ. τους στόχους υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σημειώνοντας πως η αύξηση οφείλεται και στο γεγονός ότι πληρώνουν οι λαθρέμποροι, καταπολεμάται η διαφθορά και αυξήθηκαν οι έλεγχοι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως για το 2016 δεν θα υπάρχει υποχρέωση να προσκομίσουν αποδείξεις με τη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι συμπληρώνοντας πως το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και την σύνδεση των αγορών με το αφορολόγητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως θα ισχύσει και φέτος το επίδομα αλλά για το ύψος του και εάν θα είναι 25 λεπτά όπως πέρυσι είπε ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την επιστροφή των κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη από τη σύνοδο του ΔΝΤ.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 ανέφερε ότι θα είναι πιο δίκαια καθώς στόχος είναι να μειωθούν για τα παλαιά αυτοκίνητα και να επιβαρυνθούν τα πιο καινούργια και ακριβά. Για το περιουσιολόγιο υπογράμμισε πως στόχος είναι να κταγραφεί η περιουσία των πολιτών και κυρίως τραπεζικοί λογαριασμοί και συμμετοχές στο εξωτερικό και όχι τιμαλφή ή μετρητά που υπάρχουν στο σπίτι. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος για την περιουσία που θα δηλώσουν οι πολίτες.

Τα τεκμήρια είναι έμμεσως τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος είπε ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης σημειώνοντας όμως πως στο μέλλον θα επιχειρηθούν παρεμβάσεις και στο ζήτημα των τεκμηρίων και στη φορολογία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27