search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Αυτή ήταν η ελληνική Κόζα Νόστρα

04.11.2016 16:37
Αυτή ήταν η ελληνική Κόζα Νόστρα - Media

 

– Στα πρότυπα της σισιλιάνικης μαφίας η δομή της εγκληματικής οργάνωσης 

– Θησαυρός κλοπιμαίων, με λεία άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ από τις αμέτρητες κλοπές, διαρρήξεις, και ληστείες
– Ο πατέρας κληροδοτούσε τη θέση του στη συμμορία στο παιδί

– Δεκάδες συλλήψεις – διώκονται αστυνομικοί και ερευνάται ο ρόλος αξιωματικού της ΕΛΑΣ

– Τα παρατσούκλια, οι κώδικες επικοινωνίας και τα μέτρα που έπαιρναν τα μέλη της συμμορίας, ώστε να διαφεύγουν από τις αστυνομικές αρχές

– Ο ρόλος του επιχειρηματία -σελέμπριτι και του γνωστού κοσμηματοπώλη, στο κύκλωμα 

Ένα ολόκληρο δωμάτιο στο κτίριο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης ΒΑ Αττικής γέμισε ο “θησαυρός” από τη λεία των χιλιάδων διαρρήξεων , κλοπών και ληστειών που είχαν διαπράξει τα πέντε τελευταία χρόνια τα δεκάδες μέλη της μαφίας των διαρρηκτών, που εξάρθρωσε πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική αστυνομία.

Ράβδοι χρυσού, αμέτρητα πανάκριβα κοσμήματα, ρολόγια, χρυσές λίρες, ηλεκτρονικές συσκευές κια μετρητά, συνολικής αξίας άνω των τριών χιλιάδων ευρώ βρέθηκαν από τις πιο απίθανες κρυψώνες θαμμένα μέσα σε δάπεδα δωματίων, τοίχους, φωταγωγούς και σε κάθε άλλη πιθανή και απίθανη κρύπτη, που σκέφτονταν το πανούργο μυαλό των κακοποιών.

Συνολικά 41 άτομα Έλληνες – Ρομά, Αλβανοί, Σύροι και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η δομή της οποίας θύμιζε τη σισιλιάνικη Κόζα Νόρτα, έχουν μέχρι στιγμής συλληφθεί.

Επίσης έχει σχηματιστεί δικογραφία για 48 μέλη και συνεργούς της συμμορίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί.

Για τρεις εξ αυτών έχουν ήδη βρεθεί ενοχοποιητικά στοιχεία, ενώ ερευνάται ο ρόλος που έπαιζε στο κύκλωμα ένας πρώην αστυνομικών διευθυντής στα Δυτικά Προάστια της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης που θεωρείται η μεγαλύτερη στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. ήρθε στο φως εκτός απ’ τον ρόλο του πασίγνωστου επιχειρηματία – ο οποίος ήταν ο “δούρειος ίππος” που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να εισβάλλουν στις βίλες των διασήμων, και ο ρόλος κοσμηματοπώλη της περιοχής του Κολωνακίου.

Πρόκειται για γνωστό όνομα που μαζί με τον bon viveur επιχειρηματία φαίνεται ότι έπαιρναν τα πιο καλά και ακριβά “κομμάτια” που άρπαζε η μαφία και τα εξαφάνιζαν αποκομίζοντας τεράστια ποσά. Φαίνεται ότι ο κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου και ο επιχειρηματίας πήγαιναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό μετά από κάθε χτύπημα της μαφίας και εκτιμούσαν την αξία των κοσμημάτων σε ξένους οίκους.

Στη συνέχεια “ξέπλεναν” τα κοσμήματα πουλώντας τα είτε στο εξωτερικό, είτε και στην Ελλάδα με βάση τις τιμές που τους έδιναν οι ξένοι εκτιμητές.

Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Α. 4 επιχειρησιακές υποομάδες – 4 αρχηγοι Α. 50 Κλοπές,ληστείες σε οικίες,Δ.Αττική

Β. Κτυπούσαν εργοστάσια και εταιρείας, από Β.Αρχηγός ένα πρόσωπο

όπου αφαιρούσαν τα χρηματωκιβώτια. Γ. Χρησιμοποιούσαν μικρά ΙΧ , για να

Γ. Ανατίναζαν ΑΤΜ να μην κινούν τις υποψίες των αρχών.

Δ. 250 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών στην Δ. “Πεδίο δράσης” τους όλη η Ελλάδα

Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη Ε. Είχαν πληροφοριοδότες, σε κάθε πόλη

Ε. Παραπλανούσαν την Άμεση Δράση, με ψεύτικες

τηλεφωνικές καταγγελίες κλοπών και ληστειών

Ήταν όμως και εκδικητικοί. Βανδάλιζαν τα σπίτια και προκαλούσαν μεγάλες υλικές ζημιές. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις άφηναν ακόμα και τις βρύσες ανοικτές!

Πολλά από τα μέλη των συμμοριών,, είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους και έχριζαν “διαδόχους” τα παιδιά τους…

Επένδυαν τα χρηματα από τα κλοπιμαία σε πολυτέλεις βίλες στα δυτικά Προάστεια  και την Θεσσαλονίκη, πανάκριβα αυτοκίνητα , καθώς και τραπεζικές καταθέσεις.

Στην κατοχή ενός ηγετικού στελέχους της συμμορίας βρέθηκαν “δεκα φουσκωμενα” βιβλιάρια τραπεζών .

Μιλούσαν από καρτοκινητά που ήταν καταχωρημένα σε ονοματεπώνυμα ανυποψίαστων μεταναστών, και στις επικοινωνιές τους χρησιμοποιούσαν συνθηματικά οπως:

ΤΑ “ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ”

Μπιλιας”,

“Μπάμπης ο Φλου”,

“Μίδας”

“Ράμπο”

“Σατανάς”.
Επικοινωνούσαν μεσω καρτοκινητών που ηταν καταχωρημένα σε αλλοδαπούς, ghost phones” και χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους κωδικοποιημένα μηνύματα , όπως “πάμε για μπάλα” ή “που θα παίξουμε 5×5 σήμερα;”

Στους διαλόγους που κατέγραψε κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων το “ βαλιτσάκι” της ΕΥΠ, τα μέλη της μαφίας είχαν κωδικοποιημένα μηνύματα, για να οργανώνουν τα “κτυπήματα”

ΟΙ “ΚΩΔΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

“Πάμε για μπάλα….”

“Που θα παίξουμε 5×5 σήμερα ;”

Σε περισσότερες από 60 κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια, ασύρματοι και πολύ μεγάλος αριθμός διαρρηκτικών εργαλείων, όπως κατσαβίδια, κόφτες, τροχοί κ.λπ., κινητά τηλέφωνα, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και ποσότητες ναρκωτικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:47