search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Η Κούβα προετοιμάζεται για ενδεχόμενο πόλεμο με τις ΗΠΑ

10.11.2016 07:21
Η Κούβα προετοιμάζεται για ενδεχόμενο πόλεμο με τις ΗΠΑ  - Media

Η κυβέρνηση της Κούβας ανακοίνωσε την διεξαγωγή πενταήμερης στρατιωτικής άσκησης σε όλη τη χώρα ώστε να προετοιμάσει τα στρατεύματα της για «ένα μεγάλο εύρος εχθρικών ενεργειών». Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση πως ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε την νίκη στις αμερικανικές εκλογές. 

 Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters η ανακοίνωση έγινε με κόκκινα γράμματα στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, με τις ασκήσεις να περιλαμβάνουν «μετακίνηση του στρατεύματος, πολεμικού εξοπλισμού, υπερπτήσεις και εκρήξεις στις περιπτώσεις όπου χρειάζονται» έγραφε η εφημερίδα.

Οι συγκεκριμένες στρατιωτικές ασκήσεις είναι καθιερωμένες στην Κούβα ήδη από το τη δεκαετία του 1980 και από τότε έχουν διοργανωθεί 7 φορές, συνήθως σε περιόδους κατά τις οποίες οι σχέσεις της Κούβας και την ΗΠΑ ήταν τεταμένες.

Η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει συνδέσει επίσημα την απόφασή της να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμ, ωστόσο, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ορκιστεί προεκλογικά να μην συνεχίσει την πολιτική Ομπάμα για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, παρα μόνο αν ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο δώσει μεγαλύτερη πολιτική ελευθερία στους πολίτες.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:05