18/09/2020 12:39:22
14.12.2009

Οι φαρμακοποιοί κόβουν το τεφτέρι…

Οι φαρμακοποιοί κόβουν το τεφτέρι…    - Media

Από την 1η Ιανουαρίου του 2010, ο λευκοντυμένος Άη Βασίλης του φαρμακείου της γωνίας, θα πάψει να δίνει φάρμακα βερεσέ στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, της Εμπορικής Τράπεζας, του ΤΣΜΕΔΕ και πολλών άλλων ασφαλιστικών ταμείων (πλην του ΟΓΑ και του ΙΚΑ). Αντιδρώντας στις βραδυφλεγείς οικονομικές διεκπεραιώσεις των ασφαλιστικών φορέων που στην προκειμένη περίπτωση οδήγησαν σε 8μηνη –τουλάχιστον- καθυστέρηση της εξόφλησης των συνταγών, οι 11.500 έλληνες φαρμακοποιοί αποφάσισαν, από το νέο χρόνο, να ζητούν στους «πελάτες με τα βιβλιάρια…» να πληρώνουν τοις μετρητοίς και στη συνέχεια να ζητούν τα ρέστα από τα Ταμεία τους. Και θα άρουν αυτήν την απόφαση μόνο εφόσον υπάρξει κάποια ικανοποιητική διαπραγμάτευση με το Υπουργείο για την εξόφληση του χρέους των 600 εκατομμυρίων.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των φαρμακευτικών νεωτερισμών στη χώρα, από αύριο  Δευτέρα, 262 νέα σκευάσματα (ορίτζιναλ και απομιμήσεις) θα διατίθενται στην αγορά με τιμές που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Οικονομία. Για τον προσδιορισμό των τιμών αυτών, οι επιτελείς του Υπουργείου, έβγαλαν το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ό,τι αφορά τα αντίγραφα των φαρμακευτικών σκευασμάτων, η τιμή τους προσδιορίστηκε στο 80% της τιμής των πρωτοτύπων.

Και έπεται συνέχεια «α λα γερμανικά» στις προσπάθειες για μείωση της ιλιγγιώδους φαρμακευτικής δαπάνης που τα τελευταία έξι χρόνια έχει σχεδόν διπλασιαστεί…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.