search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:59
MENU CLOSE

Γιατί ο Στιβ Τζομπς απαγόρευε στα παιδιά του να έχουν ipad

04.03.2017 12:25
Εννέα παγκόσμιοι κολοσσοί που απέλυσαν το...αφεντικό τους (photos) - Media

 

Όταν το 2010 ο ιδρυτής της apple παρουσίασε πανηγυρικά στο κοινό το ipad , το περιέγραψε ως μία φανταστική συσκευή με εκπαιδευτικά εργαλεία, που επιτρέπει στον χρήστη να σερφάρει στο ίντερνετ, να αλληλεπιδρά με άλλους ανθρώπους και να βλέπει βίντεο και όλα αυτά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δύο χρόνια μετά ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν τα παιδιά του λατρεύουν το ipad. Η απάντηση του δεν ήταν αναμενόμενη: «Δεν επιτρέπω να υπάρχει ipad στο σπίτι. Νομίζω ότι είναι επικίνδυνο για τα παιδιά».

Όπως εξηγεί ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Άνταμ Άλτερ, ο Τζομπς πίστευε ότι το ipad είναι ιδιαιτέρως εθιστικό, επειδή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να το έχει παντού μαζί του είτε είναι σπίτι, είτε στη δουλειά, είτε έξω, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχει μόνιμα πρόσβαση στις εθιστικές πλατφόρμες δικτύωσης και είναι δύσκολο να του αντισταθείς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57