22/01/2020 02:08:32

«Όχι» της ΕΕΤΤ: Η Digea δεν έχει το δικαίωμα να υποβαθμίσει το σήμα του Mega

Δεν θα συμμετάσχει το MEGA στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αν... - Media

 

Φραγμό στα σχέδια της Digea έβαλε η ΕΕΤΤ όσον αφορά την πρόθεσή της να υποβαθμίσει το σήμα του Mega εξαιτίας οφειλής. Όπως αποκαλύπτει η στήλη, με απόφασή της η Αρχή προχώρησε στη λήψη προσωρινή μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 6 του νόμου 4070/2012, ζητώντας από την Digea να απέχει από τον περιορισμό της ποιότητας σήματος του Mega.

Πρόκειται για σημαντική απόφαση, που ακυρώνει τη φιλοδοξία των μετόχων της Digea να ρίξουν το σήμα του Mega, ώστε να σταματήσει η ροή των διαφημίσεων και να επέλθει το τέλος του καναλιού.

Μεταξύ άλλων, στην απόφαση της ΕΕΤΤ, που κοινοποιήθηκε στην Digea και στο Mega, αναφέρεται ότι δεν εξυπηρετούνται άμεσα τα συμφέροντα του παρόχου δικτύου με τη λήψη του μέτρου της υποβάθμισης σήματος. Κι αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο η Digea δεν διευκολύνεται στην ικανοποίηση των πληρωμών των οφειλομένων από την Τηλέτυπος.

Ακόμη η ΕΕΤΤ υπογραμμίζει πως αν η Digea προβεί στην υποβάθμιση του σήματος μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η συμπεριφορά της θα είναι καταχρηστική και πέραν της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Και συμπληρώνει πως μπορεί να πετύχει τον σκοπό της με άλλα μέτρα, όπως με δικαστική επιδίωξη διαταγής πληρωμής κ.ά.

Επιπλέον, η απόφαση αναγνωρίζει ακόμη πως το Mega δεν είναι κακότροπο στις πληρωμές του, αλλά οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν μηδενίσει τη ρευστότητά του.

Εξάλλου το Mega ως σήμερα έχει καταβάλει σημαντικά ποσά. Τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 750.000 ευρώ ως σήμερα και η οφειλή εξυπηρετείται κανονικά. Μετά την ΕΕΤΤ υπάρχει και το ζήτημα της κρίσης από το ΕΣΡ, στο οποίο έχει προσφύγει η Τηλέτυπος.

Η απορία των (απλήρωτων) εργαζομένων του Mega είναι πόσο κόστισε η υπόθεση αυτή στην Digea απέναντι σε έναν μέτοχο και εγγυητή που κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.