search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Η ΘΕΩΝ ΑΕΒΕ επίσημος προμηθευτής της αμερικανικής πολυεθνικής United Technology Corporation

31.05.2017 15:18
Η ΘΕΩΝ ΑΕΒΕ επίσημος προμηθευτής της αμερικανικής πολυεθνικής United Technology Corporation - Media

 

Eπίσημος προμηθευτής – βιομηχανικός συνεργάτης των προηγμένης τεχνολογίας αιχμής αισθητήρων (SWIR) και αντίστοιχων προϊόντων της Sensors Unlimited Inc. και της N2 Imaging Systems, που ανήκουν στην αμερικανική πολυεθνική United Technology Corporation (UTC Aerospace Systems), με πωλήσεις πάνω από 14 δισ δολάρια, είναι η ελληνική καινοτόμος εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής προϊόντων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μετά την υπογραφή σχετικής στρατηγικής συμφωνίας.

Η Sensors Unlimited, με έδρα το Πρίνστον των Η.Π.Α., είναι εταιρεία πρωτοπόρος στον τομέα παραγωγής αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας βραχέως κύματος (SWIR – Short Wave InfraRed), για χρήση σε συστήματα απεικόνισης, ενώ η N2 Imaging Systems, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι ηγέτιδα στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων, χαμηλής κατανάλωσης, για την διαχείριση και υπέρθεση – σύντηξη απεικόνισης πολλαπλών αισθητήρων, αναλογικών, ψηφιακών και υπέρυθρων. Η Sensors Unlimited παρέχει ολοκληρωμένα προϊόντα απεικόνισης – ανίχνευσης κύματος (SWIR), παράγοντας αισθητήρες και τελικά προϊόντα που επιτρέπουν στους χρήστες να «βλέπουν πέρα» από αυτό που μπορεί να ανιχνεύσει ο άνθρωπος με γυμνό μάτι. Τα συστήματα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι κυρίως αυτόνομα φορητά συστήματα, καθώς και συσκευές τεχνολογίας αισθητήρα SWIR, τοποθετούμενες σε αμυντικά και αεροδιαστημικά συστήματα και σε αντίστοιχα αξεσουάρ, όπως ενισχυτές φωτεινότητας (Illuminators) και καταδείκτες Laser.

H ΘΕΩΝ διαθέτει ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο πελατών και συνεργατών με πωλήσεις σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται μέσω τοπικών συνεργατών της σε περισσότερες από 85 χώρες. Επιπλέον, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη, την προώθηση, τη συντήρηση και την εν γένει υποστήριξη διάφορων συστημάτων αισθητήρων.

Στο πλαίσιο της νέας, αυτής, συνεργασίας, η ΘΕΩΝ καθίσταται ο διεθνής διανομέας, προσφέροντας προστιθέμενης αξίας βιομηχανική υποστήριξη και συντήρηση των προϊόντων της Sensors Unlimited και της N2 Imaging Systems σε 47 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών, όπως, επίσης και αυτών στη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Σημειώνεται ότι η ΘΕΩΝ συνεργάζεται, ήδη, επί σειρά ετών με την Ν2 Imaging για τη  βιομηχανική σχεδίαση  και  συμπαραγωγή καινοτόμων προϊόντων πολλαπλών αισθητήρων νέας γενιάς.

Με τη νέα συνεργασία, η ΘΕΩΝ επεκτείνει το υπάρχον φάσμα των προϊόντων της και παρέχει στους πελάτες της μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογικών προϊόντων απεικόνισης και ανίχνευσης, καλύπτοντας πλήρως το φάσμα των διαθέσιμων αισθητήρων από το ορατό, το κοντινό υπέρυθρο με τις λυχνίες ενίσχυσης φωτός και πλέον το SWIR, καθώς και τους υπέρυθρους αισθητήρες θερμικής απεικόνισης.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν την στρατηγική συνεργασία, που για άλλη μια φορά αποδεικνύει τις δυνατότητες του τμήματος ανάπτυξης και σχεδίασης, όπως επίσης και του διεθνούς δικτύου διανομής της ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Θωμάς Ντάκος.

«Αυτή η συμφωνία εντάσσεται στην πεποίθηση και συνάμα στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου μας, να καταστήσουμε την Ελλάδα διεθνή κόμβο στην παραγωγή υψηλής τεχνολογίας προϊόντων και υπηρεσιών στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΘΕΩΝ και του Ομίλου EFA VENTURES, Κρίστιαν Χατζημηνάς.

Σημειώνεται ότι η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτροοπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και την Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 36 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης βασισμένα σε λυχνία ενίσχυσης φωτός αλλά και πρόσφατα στα συστήματα θερμικής απεικόνισης.

Ενδεικτικά, στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις, οι γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις KSK, ο βέλγικος στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, οι συνοριοφύλακες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, η προεδρική φρουρά των Η.Α. Εμιράτων, ο στρατός του Κατάρ, ο στρατός του Πακιστάν, ο στρατός της Σιγκαπούρης, οι ένοπλες δυνάμεις και ο αυστραλιανός στρατός, η αστυνομία της Ιαπωνίας, ο χιλιανός Στρατός και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλών επιδόσεων και τον εργονομικό σχεδιασμό προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντος που επιχειρούν.

Η UTC Aerospace Systems είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων αεροδιαστημικής και άμυνας. Η UTC Aerospace Systems σχεδιάζει, κατασκευάζει και συντηρεί ολοκληρωμένα συστήματα και επιμέρους απάρτια για τις βιομηχανίες αεροδιαστημικής και άμυνας; διαθέτει μια εκτενή παγκόσμια πελατειακή βάση, καθώς επίσης, γραμμές παραγωγής και εγκαταστάσεις παροχής συντήρησης και υποστήριξης σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Είναι μέρος της United Technologies Corporation που συμπεριλαμβάνει και άλλες γνωστές εταιρείες, όπως π.χ. Pratt & Whitney, Οtis Elevator Company και άλλες με συνολικές πωλήσεις γύρω στα 60 δις δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία η ιστοσελίδα είναι www.utcaerospacesystems.com και ο λογαριασμός Twitter: @utcaerosystems

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35