search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06
MENU CLOSE

Ένταση στη διαδήλωση των ΠΟΕ ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας – Προπηλάκυσαν τον Πατούλη ( Photos – Video)

22.06.2017 08:38
Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ  - Media

Ένταση επικράτησε στην πορεία των ΠΟΕ ΟΤΑ των υπαλλήλων στην καθαριότητα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ η ένταση δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πάνο Σκουρτέλη. Τότε ορισμένοι από τους διαδηλωτές ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν την αντιπροσωπεία και κινήθηκαν κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτυπούσαν με δύναμη τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου ωστόσο απωθήθηκαν από τους άνδρες της Αστυνομίας και συνέχισαν την πορεία τους. Λίγη ώρα αργότερα, ενώ η πορεία περνούσε από την Βουλή, οι συμβασιούχοι προσπάθησαν να εισβάλλουν από την πλαϊνή είσοδο, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές ενημέρωσαν τον Πρόεδρος της Βουλής, Νίκο Βούτση,

Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται πλέον η συγκέντρωση των συμβασιούχων των δήμων, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βασ. Σοφίας, από το ύψος της Βουλής έως το «Χίλτον». Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Νωρίτερα, διαδηλωτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων. Αν δεν βρούμε το δίκιο μας στον Σκουρλέτη, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, λένε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος υποσχέθηκε προκήρυξη για να μονιμοποιηθούν.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα και οι δήμοι κάνουν εκκλήσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες να αποφεύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους. Ωστόσο, ήδη σε αρκετούς δρόμους παρατηρούνται «βουνά» από σκουπίδια, γύρω από τους κάδους απορριμάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06