search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:47
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η Άγκυρα έχει την κύρια ευθύνη της αποτυχίας

11.07.2017 10:08
Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός του ψεύδους και των φόρων ο Τσίπρας - Media

 

 

Η Τουρκία φέρει την βασική ευθύνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της τοποθέτησης του στη Βουλή για το Κυπριακό. «Η Άγκυρα έχει την κύρια ευθύνη της αποτυχίας αυτού του γύρου της διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως «γεωστρατιγικές επιδιώξεις και αντιλήψεις άλλης εποχής εγκλώβισαν την Τουρκία σε μια άκαμπτη στάση». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «δεν είμαστε στο 1960» και πως πλέον ένα «νέο περιβάλλον έχει διαμορφωθεί χάρη σε αποφάσεις ΟΗΕ και την ένταξη Κύπρου στην ΕΕ. Είναι παρωχημένες και ανεδαφικές λογικές των εγγυήσεων και κατοχικών στρατευμάτων». 

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δυο είναι τα ζητούμενα πλέον για την διεθνή κοινότητα: Η προσπάθεια επιλυσης δεν θα τερματιστεί εδώ και πως θα αποτραπεί κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για το δικαίωμα της Κύπρου να προχωρά στην εκμετάλευση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών όπου και αν βρίσκονται αυτές, συμπερολαμβανομένης και της ΑΟΖ της. «Η Κύπρος έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, όπου και αν βρίσκονται» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονισε ότι τα θνικά ζητήματα και οι προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και άμυνα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και πρόσθεσε πως αποτελεί διαχρονική πεποίθηση για τη ΝΔ η συμπαγής γραμμή ευθύνης. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, αυτή η γραμμή ευθύνης πρέπει να υπηρετείται από όλους. «Συμπεριφορές ρηχού εντυπωσιασμού επιπόλαιας αυτοπροβολής πρέπει να αποφεύγονται και να μην δίνουν λαβή στην αλλή πλευρά για απαράδεκτα επιχειρήματα και να μην δίνουν άλλοθι για προκλητικές ενέργειες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε πως αυτό αποτέλεί δικού χρέος για να τι εξασφαλίσει «αλλιώς είστε συνυπέυθυνος για τις ενέργειες αυτές. Τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν στην ζυγαριά ενδοκυβερνητικών ζητημάτων. Τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται από ορισμένους με ελαφρότητα». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:46