search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:44
MENU CLOSE

Θρίλερ με θησαυρό που βρέθηκε σε βυθισμένο πλοίο των Ναζί και ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ

23.07.2017 16:13
Θρίλερ με θησαυρό που βρέθηκε σε βυθισμένο πλοίο των Ναζί και ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ  - Media

 

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα παγωμένα νερά της Ισλανδίας. Βρετανοί κυνηγοί θησαυρών, εντόπισαν σε βυθισμένο από το 1939, πλοίο του Kriegsmarine (το Πολεμικό ναυτικό των Ναζί) ένα τεράστιο σεντούκι το οποίο όλα δείχνουν ότι περιέχει πλάκες χρυσού αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πλοίο είχε βυθιστεί το 1939, 120 μίλια νότια της Ισλανδίας, όπου και βρέθηκε από την ομάδα των Βρετανών. Ονομαζόταν «SS Minden» και μετέφερε τόνους χρυσού από τράπεζες της Λατινικής Αμερικής προς τη Ναζιστική Γερμανία. Όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Σάλπαρε από την Βραζιλία στις 6 Σεπτεμβρίου του 1936. Στην πορεία του όμως εντοπίστηκε από δύο Βρετανικά πλοία. Η εντολή που έφτασε στο προσωπικό από τον Χίτλερ ήταν είτε να ξεφύγουν είτε να βυθίσουν το πλοίο ώστε να μην πέσει το περιεχόμενο στα χέρια των Βρετανών. Οι ναύτες του διασώθηκαν από ένα Βρετανικό πλοίο, όχι όμως και το πολύτιμο φορτίο.

Τώρα η ομάδα των βρετανών κυνηγών θησαυρών διεκδικεί το φορτίο του, αφού το εντόπισε, η Ισλανδική κυβέρνηση όμως τους απαγορεύει να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση, αφού όπως λέει «το πλοίο (των Βρετανών) πραγματοποίησε έρευνα στα ύδατα της χώρας χωρίς άδεια.»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:43