25/02/2020 19:02:36

Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα - Ντάισελμπλουμ για γρήγoρο κλείσιμο της αξιολόγησης και καθαρή έξοδο απ' το πρόγραμμα

Σύγκλιση απόψεων Τσίπρα - Ντάισελμπλουμ για γρήγoρο κλείσιμο της αξιολόγησης και καθαρή έξοδο απ' το πρόγραμμα - Media

 

Σύγκλιση απόψεων σε δύο κεντρικούς στόχους καταγράφηκαν κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές λίγο μετά τη συνάντηση.

Οι δύο αυτοί στόχοι αφορούν:

-     Στην έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς επιπλέον conditionalities (προαπαιτούμενα) – διευκρινίστηκε ότι αυτό αφορά και τη συζήτηση για τις τράπεζες που έχει ανακινήσει το ΔΝΤ.

-     Να διεξαχθεί παράλληλα η προκαταρκτική συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει για την έξοδο από το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα προκειμένου από εκεί και ύστερα (από τις αρχές του χρόνου δηλαδή) να υπάρξει ο χρόνος που θα χρειαστεί για να συζητηθούν τα τεχνικά και πολιτικά ζητήματα της εξόδου από το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία και να δηλώνει εντυπωσιασμένος, διότι όπως φέρεται να είπε, ο έλληνας πρωθυπουργός πήρε μια οικονομία σε αποσταθεροποίηση και κατάφερε να την οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρόκειται, σημείωσε, για ένα σημαντικό πολιτικό κατόρθωμα που αναγνωρίζεται από όλους τους αξιωματούχους και ηγέτες στην Ευρώπη.

Πάντως, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε η συγκυρία του εκλογικού αποτελέσματος στη Γερμανία. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.