search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:09
MENU CLOSE

Κλείνει το 2018 το εργοστάσιο της BSH Hellas – Πρώην Πίτσος

19.10.2017 06:05
Είδε τον εαυτό της να πρωταγωνιστεί σε πορνό - Media

 

Σε παύση λειτουργίας οδηγείται, το εργοστάσιο της BSH Hellas- πρώην Πίτσος –  στο Ρέντη, ένα από τα αρχαιότερα στην Ελλάδα, που σήμερα απασχολεί 250 εργαζομένους.

Σύμφωνα με πληροφορέις του Capital.gr, η διοίκηση της πολυεθνικής BSH Gmbh ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου.

Στην επιστολή της αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά στην προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας στην Αθήνα. Ήδη έχει δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την αναστολή λειτουργίας. Το πρόγραμμα ήδη ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “από την 1η Ιανουαρίου 2018, το εργοστάσιο στην Αθήνα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του Ομίλου και ως αποτέλεσμα ο τερματισμός της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας θα είναι αντικειμενικά απαραίτητη.” Η μονάδα έχει εξασφαλίσει μια ακόμη σημαντική παραγγελία (αφορά σε 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch), η οποία θα επιτρέψει τη λειτουργία της μέχρι τα τέλη του 2018 και μετά θα παύσει η λειτουργία της. 

Το περασμένο Καλοκαίρι αλλά και νωρίτερα το Σωματείο Εργαζομένων και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου είχε προειδοποιήσει αποστέλλοντας επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης καταγγέλλοντας τη Siemens πως οδηγεί σε λουκέτο την εργοστασιακή μονάδα. Και αυτό διότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτέλεσε, σύμφωνα δημοσιεύματα, εμμέσως αντικείμενο της συμφωνίας συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο το 2011, συμφωνία που προέβλεπε επένδυση ύψους 60 -100 εκατ. ευρώ (η οποία όμως δεν κατονομάζεται) για τον εκσυγχρονισμό και την μετεγκατάσταση του στη Μαγούλα. H διοίκηση της Siemens είχε αρνηθεί τη δέσμευση αυτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:07