search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Επίσκεψη τιμής και μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο (φωτό)

23.10.2017 09:12
Επίσκεψη τιμής και μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακρόνησο (φωτό) - Media

 

Μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε περιήγηση τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο, με επικεφαλής υπουργούς και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος και περίπου 2.000 μέλη του κόμματος.

Η περιήγηση διοργανώθηκε από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ», με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και του «Left.gr».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, πολλοί βουλευτές και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας, αλλά και ο Νίκος Φίλης.

«Η Μακρόνησος αποτελεί ένα σύγχρονο μνημείο ιστορικής μνήμης, απ’ αυτά τα οποία θα πρέπει να μην τα ξεχνάμε, διότι αποτελούν πηγή για να βγάζει ο λαός μας συμπεράσματα», δήλωσε σχετικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, πρόσθεσε ότι εκείνες οι ημέρες διχασμού των εξοριών και της περιορισμένης δημοκρατίας, της δικτατορίας σε κάποιες χρονιές, πρέπει να μην τις ξαναζήσει ο λαός μας.

«Η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, διότι κάποιοι αμετανόητοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ή περισσότερο προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, μιλώντας για εγκλήματα με έναν ισοπεδωτικό τρόπο», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Σκουρλέτης, εξαπέλυσε βολές σε όλους όσοι ανήκουν στον χώρο της ακροδεξιάς, οι οποίοι «είτε εντελώς απροκάλυπτα είτε συγκαλυμμένα θέλουν να ξαναφέρουν στο προσκήνιο τις πιο απεχθείς απόψεις και ιδέες που γνώρισε η ανθρωπότητα, τις ιδέες του ναζισμού».

Από την πλευρά του ο Πάνος Ρήγας τόνισε ότι «η επίσκεψη και η περιήγηση, αλλά κυρίως το προσκύνημα στη Μακρόνησο, είναι η επαναφορά και η συνέχεια της ιστορικής μνήμης όλων των ανθρώπων, αυτών οι οποίοι πάλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια δημοκρατική Ελλάδα, για μια Ελλάδα η οποία θα είναι προς όφελος των εργαζομένων».

Τέλος, επισήμανε ότι «αυτό σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο, το κάνει πράξη και θεωρώ ότι για όλους μας αυτές οι επισκέψεις τονώνουν, δυναμώνουν την πίστη μας για την επιτυχία της προσπάθειας, η οποία γίνεται».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μακρόνησο κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Μακρονησιώτη Δεσμώτη και λουλούδια στο μνημείο της Μακρονησιώτισας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τραγούδια για τη Μακρόνησο από τη Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλα και τον Ανδρέα Τσεκούρα στο ακορντεόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16